29 / 04 / 2024

Manisa'daki köy evlerinin dış cepheleri yenileniyor!

Manisa'daki köy evlerinin dış cepheleri yenileniyor!

İlk etapta Ortaköy’de başlatılan çalışmalar çerçevesinde 60 evin boyanacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, “Halkımız çalışmalardan memnun. Diğer mahallelerde de bu çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.




Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmetlerini il bütününe yaymaya başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde güzel bir projeye imza attı. Bu kapsamda mahallelerde bulunan ve zamanla kötü bir görünüm kazanan evlerin dış cephelerinde boyama çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, projeyi Ortaköy’den başlattı. Ortaköy’ü ziyaret ederek boyama çalışmalarını inceleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu’nu, mahalleyi ziyaretinde Ortaköy Muhtarı Ramazan Orta, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Personeli Mehmet Baştuğ ile birlikte mahalle sakinleri karşıladı. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Gençoğlu, boyama çalışması yapılan evlerde incelemelerde bulundu.


Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinde bulunan evleri boyamasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ortaköy Muhtarı Ramazan Orta, evlerin kötü görünümden kurtulduğunu söyledi. Mahallelerine renk geldiğini ifade eden Orta, “Evlerimizin dış cephesi gerçekten de çok kötü durumdaydı. Evlerimize bayram temizliği gibi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere, Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu burada çalışan ekiplere mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin geçmiş dönemde hizmetten mahrum bırakıldığını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Gençoğlu, “Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda mahallelerimizin kalkınması adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Mahallelerimizin güzel bir görünüme kavuşması adına bu çalışmaları başlattık. Tarımda kalkınmanın yanı sıra köylerimizin sosyal anlamda da kalkınmasını planlıyoruz. Bayram öncesinde köylerimizin güzelleştirme adına dış cephesi kötü olan evlerin boyama çalışmalarını başlattık” diye konuştu.


Evlerin dış cephelerinin boyamasının yanı sıra, bahçe duvarları ve evlerin demir kapılarında da boyama yaptıklarını dile getiren Gençoğlu, “Evlerin boyanması mahallelerimize yeni bir hava kattı. Ortaköy’de 60 evde boyama yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmaları önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de devam ettireceğiz. Büyükşehir belediyesi olarak köylülerimizin her zaman yanındayız” dedi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön