21 / 05 / 2024

Manisalı sanayiciler rotayı Güney Amerika’ya çevirdi!

Manisalı sanayiciler rotayı Güney Amerika’ya çevirdi!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, yeni pazarları keşfetmek ve iş bağlantıları kurmak için Brezilya ve Arjantin 'e gitti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, bir dizi görüşme gerçekleştirecek




Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyeleri, Güney Amerika'ya iş ve inceleme gezisi düzenledi. Manisalı 30 işadamından oluşan heyet, ekonomileri hızla büyüyen Brezilya ve Arjantin'de 10 gün boyunca ticaret köprüleri kurmaya çalışacak.


Odalara ziyaret

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erbil'in kafile başkanlığını yaptığı heyetin ilk durağı Brezilya'nın Sao Paulo kenti oldu. Şehir turuna katılan Manisalı işadamları, Sao Paulo'nun kültürel ve tarihi mekanlarını gezdi. MTSO üyeleri Brezilya'nın en büyük kenti olan Sao Paulo'da kalacakları ikinci günde ticari görüşmelere yapacak. Erbil, Manisa TSO Genel Sekreteri Tamer Balatlı ve Manisa TSO üyelerinden oluşan heyet önce Sao Paulo Ticaret Odası'nı ziyaret edecek. Burada hazırlanan program doğrultusunda ikili iş görüşmeleri yapılacak. Manisalı işadamları, daha sonra Güney Amerika programına Arjantin'in Buenos Aires kentinde devam edecek. Buenos Aires'te Arjantinli işadamları ile gün boyu sürecek ikili iş görüşmeler yapacak olan Manisa heyeti, daha sonra meslek odaları temsilcileri ile buluşacak.


Ekonomik büyüme

AB ülkelerinde yaşanan ekonomik sıkıntıların işadamlarını fazlasıyla tedirgin ettiğini belirten Erbil, "Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerin ekonomik durumları ortada. Bunun yanı sıra ülkemizin komşuları ile yaşamış olduğu sorunlar bulunuyor. İşadamları olarak bu şartları göz önünde bulundurduğumuzda üyelerimize yeni pazar alanları sunmamız gerekiyor. Oda olarak da son yıllarda dünyanın birçok ülkesine başarılı organizasyonlar gerçekleştirdik. Bu organizasyonlarımıza katılan işadamlarımızda da olumlu geri dönüşler aldık. Uzakdoğu, Asya, Avrupa derken şimdi de rotamızı Güney Amerika'ya çevirdik. Güney Amerika dendiğinde ekonomik anlamda hızlı büyüme gösteren Brezilya ve Arjantin akıllara geliyor. Dünyanın takip ettiği bu iki ülkedeki gelişmeleri yerinde görmek ve burada bulunan işadamları ile bir araya gelmek istedik" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön