22 / 12 / 2024

Mantolama ile ısıtma ve soğutmada tasarruf sağlayın!

Mantolama ile ısıtma ve soğutmada tasarruf sağlayın!

Binanızı terratherm-manto dış cephe ısı yalıtım sistemleri ile mantolayın ısıtma ve soğutma giderlerinizde yüzde 60"a varan tasarruf sağlayın...



 Weber ve İzocam ortaklığında sunulan terratherm-manto dış cephe ısı yalıtım sistemleri ısı kayıp ve kazançlarını yaz-kış yarı yarıya azaltıyor. Mantolama (dış cephe ısı yalıtımı), binanın dış kabuğunu atmosferik şartlardan dolayı oluşan yıpranmalardan koruyan bir uygulama olarak biliniyor. Isı köprülerini tamamen ortadan kaldıran mantolama, en doğru ısı yalıtım sistemleri arasında yer alıyor. Terratherm-manto dış cephe ısı yalıtım sistemleri taşıyıcı sistemde oluşan yoğuşmayı   engelleyerek depreme karşı sistemin korozyona uğramasını da engelliyor.

2003 yılından itibaren Weber ve İzocam"ın uzmanlığıyla sunulan Terratherm Manto sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri duvar elemanlarının oluşturduğu yüzeyleri ve kolon, kiriş gibi betonarme alanları yalıtarak en etkin sonucu sağlıyor. Terratherm Manto sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri, yapı bileşenlerinde oluşabilecek genleşme ve büzülme gibi fiziksel değişimleri de önlüyor. Bunun yanı sıra duvar içi gerilmeleri, çatlakları, korozyon gibi yapı hasarlarını engelleyerek daha güvenli ve uzun ömürlü binalar yaratıyor. Sistemde farklı ısı yalıtım levhası alternatifleri de bulunuyor. Bina cephesinde kullanıldığında yanmaz özelliği bulunan taşyünü levha ile de ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın direnci elde edilerek, can ve mal güvenliği sağlanıyor.

Aynı zamanda etkili ve sağlıklı bir mantolama için yapıştırıcı, levha, aksesuarlar gibi tüm sistem elemanlarının birbirleriyle uyum içerisinde olması oldukça önem teşkil ediyor.

Binalarda ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılan kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların sarf ettiği enerjiden mantolama uygulaması ile büyük oranda tasarruf edilebiliyor. Mantolama ile binalarda hem yaz hem de kış aylarında faturaya yansıyan enerji gideri % 60 oranında azalıyor. Sonbaharda binalara yaptırılan mantolama, sıcak bir kış geçirerek, yakıt giderlerinin düşürülmesini sağlıyor. Ayrıca rutubetin oluşturduğu küf, bakteri ve kötü kokuların oluşmasını da engelliyor. Mantolama yapılan binalarda azalan yakıt tüketimi aynı zamanda hava kirliliğinin önlenmesine de destek oluyor.

Yalıtım yaptırırken dikkat edilmesi gereken konuların başında ise doğru malzeme kullanımı ve malzemenin kalınlığı geliyor. œDaha kalın yalıtım malzemesi kullanımı sistemdeki diğer maliyetleri yükseltmeden, tasarrufun orantılı bir şekilde artırılmasını sağlıyor. Örneğin sıvalı dış cephe ısı yalıtım sisteminde 5 cm yalıtım yerine 10 cm yalıtım yapılması durumunda yalıtım uygulamasının maliyeti %30 artmasına rağmen, tasarruf potansiyeli %100 artıyor. Bu doğrultuda 5 Aralık 2009"da yürürlüğe giren BEP yönetmeliği de yalıtımın öneminin anlaşılması ve enerji verimliliği konusunda önemli bir adım niteliği taşıyor. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte zamanla çok daha gelişerek ve etkinleşerek, hem enerji verimliliği sanayisi hem de nitelikli işgücü istihdamı için önemli kaldıraç vazifesi göreceği düşünülüyor.


Geri Dön