03 / 09 / 2024

Mantotherm'la ısıtma ve soğutmada yüzde 50 tasarruf!

Mantotherm'la ısıtma ve soğutmada yüzde 50 tasarruf!

18 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kütahya Yapı Kimyasalları AŞ'nin Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri markası Mantotherm, inşaat sektörünü teknoloji ile buluşturuyor



Savunma sanayine ürün ve hizmet geliştiren Alfatec, seramik sektörüne ürün ve hizmet üreten Bruno markası ile sektörünün öncü markası Kütahya Yapı Kimyasalları AŞ, Mantotherm ile Isı Yalıtım sektörüne hızlı bir giriş yaptı.

Kütahya Yapı Kimyasalları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, "Türkiye'nin enerji tasarrufuna ihtiyacı var. Biz de Türkiye'nin her yerinde bu alanda yatırım yapıyoruz. Kendi interlandımızda büyüyoruz. Hedefimiz küresel marka olmak. Yıllık 30 milyon dolar bir ciroya sahibiz. Üç büyük fabrikamız var. İlki önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da olmak üzere İstanbul ve İzmir'de de açağımız fabrikalarla yatırımlarımız büyüyecek " dedi.

İngiltere, Fransa, Belçika gibi gelişmiş ülkelerin yanı sıra, İran, İsrail, Suriye, Irak ve hatta Kolombiya gibi 18 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Onur Sürmeli, "7 milyar dolarlık enerjiyi havayı ısıtmak için kullanıyoruz. Bu ülkemizde Sağlık Bakanlığı bütçesinin 2,5 katı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ile eş değerde bir rakamdır. Yerel yönetimlerin bu konuya bir önce eğilmesi ve binalarda modern ülkelerde olduğu gibi ısı yalıtımını koşul olarak belirlemesi gerekmektedir " diye konuştu.

Türkiye'nin enerji ihtiyacının 1990-2000 yılları arasında yüzde 72 arttığına dikkat çeken Sürmeli, "Aynı dönemde enerji üretimi sadece yüzde 9,5 artmıştır. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının en aza indirilmesi gerekmektedir. Isı yalıtım sistemleri enerjinin önemli ölçüde tüketildiği konutlarda buna çözüm yaratmaktadır" dedi.

Mantotherm Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri Hakkında

Kütahya Yapı Kimyasallarının mantolama markası Mantotherm Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri, ısıtma ve soğutma giderlerinde yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu garantisi sağlıyor. Doğalgaz ve elektrik faturalarında yarı yarıya düşüş sağlayan sistem, yaşam alanlarında oluşan küflenme ve rutubetlenmenin önüne geçerek sağlıklı ve konforlu yaşam alanları sunuyor. Yalıtımda teknolojiyi modern mimari ile birleştiren Mantotherm Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri'nin 32. İstanbul Yapı Fuarı'ndaki standı büyük ilgi görüyor. Isıtma ve soğutma giderlerinde yüzde 50' ye varan enerji tasarrufu garantisi veren Mantotherm en çok toplu konut ve özel yapı projelerini yürüten firmalarca tercih ediliyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kütahya Yapı yalıtım sektöründe
 
ALFATEC ve Bruno markalarıyla savunma ve seramik sanayinde faaliyet gösteren Kütahya Yapı Kimyasalları, Mantotherm ile ısı yalıtım sektörüne girdi. Kütahya Yapı Kimyasalları Başkanı Onur Sürmeli, 'Türkiye'nin enerji tasarrufuna ihtiyacı var. Biz de Türkiye'nin her yerinde bu alanda yatırım yapıyoruz. Hedefimiz küresel marka olmak. Yıllık 30 milyon dolar bir ciroya sahibiz. Üç büyük fabrikamız var. İlki önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da olmak üzere İstanbul ve İzmir'de de açacağımız fabrikalarla yatırımlarımız büyüyecek' dedi. Sürmeli, '7 milyar dolarlık enerjiyi havayı ısıtmak için kullanıyoruz. Bu ülkemizde Sağlık Bakanlığı bütçesinin 2,5 katı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ile eşdeğerde bir rakamdır. Yerel yönetimlerin bu konuya bir önce eğilmesi ve binalarda modern ülkelerde olduğu gibi ısı yalıtımını koşul olarak belirlemesi gerekmektedir. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığının en aza indirilmesi gerekiyor. Bu da ısı yalıtımına önem verilmesiyle olur' dedi. (Akşam)

Kütahya Yapı, üç yeni fabrika kuruyor

Kütahya Yapı Kimyasalları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Sürmeli, Diyarbakır'da bu sene sonunda faaliyete geçirmeyi planladıkları fabrika yatırımının 3-4 milyon dolar maliyetle gerçekleştirileceğini, daha sonra 2011'de İzmir'de, 2012'de İstanbul'da fabrikalar açacaklarını söyledi.
Kütahya Yapı Kimyasalları'nın mantolama markası Mantotherm Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemlerinin tanıtım toplantısında konuşan Sürmeli, halihazırda Eskişehir, Samsun ve Adana'da üç fabrika ile üretimlerini sürdürdüklerini, ancak ağır malzemeler olan yapı kimyasallarının  nakliyesinin önemli bir maliyet yaratması nedeniyle Türkiye genelinde farklı alanlarda üretim gerçekleştirme planı yaptıklarını kaydetti. Sürmeli, ilk aşamada Diyarbakır'da bir fabrika kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

Çalışan sayısı artaracak
"Diyarbakır'da yatırım kararını geçen sene almıştık. Krizden dolayı da bir sıkıntı görmedik. Bu sene sonunda faaliyete geçirmeyi planladığımız yatırımın 3-4 milyon dolar maliyeti olacak. Daha sonraki adım olarak 2011'de İzmir'de, 2012'de İstanbul'da fabrikalar açacağız. Herkesin tersine hareket ederek, önce kimsenin ulaşamadığı yerlerdeki pazar payımızı artırarak İstanbul'a gelmeyi düşünüyoruz. Şu anda 135 olan çalışan sayımız, 200'e ulaşacak." (Radikal)


Geri Dön