28 / 04 / 2024

Mapfre Türkiye'de büyümek istiyor!

Mapfre Türkiye'de büyümek istiyor!

Çok uluslu İspanyol sigorta firması Mapfre bugün 2013 yılı sonuçlarını açıkladı. Mapfre Başkanı Antonio Huertas: ''Türkiye bizim için çok büyük bir pazar. Türkiye'de büyümeye devam etmek istiyoruz" dedi




Çok uluslu İspanyol sigorta firması Mapfre bugün 2013 yılı sonuçlarını açıkladı. Mapfre Başkanı Antonio Huertas: ''Türkiye bizim için çok büyük bir pazar. Türkiye'de büyümeye devam etmek istiyoruz" dedi


Madrid'deki merkez binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Mapfre Başkanı Antonio Huertas, şirketin 2013 yılında gelirini yüzde 2,3 artırarak 25 milyar 889 milyon avroya, karını da yüzde 18,7 artırarak 790,5 milyon avroya çıkardığını açıkladı. 


Huertas, ''Özellikle Mapfre Grup olarak bulunduğumuz piyasalara uyum kapasitemiz göz önüne alındığında, Mapfre, sağlamlığını 2013 yılında da göstermiştir. Ulusal ve uluslararası piyasalarda yaşananlar dikkate alındığında çok olumlu sonuçlar elde ettik'' dedi. 


Latin Amerika ülkelerinde ve Türkiye'de, avronun bu ülkelerin para birimlerine göre değer kazanmasının 2013 sonuçlarına olumsuz etki ettiğini de belirten Huertas, Türkiye ile Brezilya gibi Latin Amerika ülkelerinde ülke paralarının değer kaybetmemiş olması halinde Mapfre'nin prim üretiminde yüzde 8,1, karında da yüzde 26,3 artış olacağını vurguladı. 


Türkiye'de, Mapfre Genel Sigorta'nın 2013 yılında prim üretimini yüzde 52,1 artırarak 536,4 milyon avroya kadar çıkardığını, karlarını yüzde 45,7 artırdığını vurgulayan Huertas, bunda özellikle otomobil ve sağlık sigortalarındaki güçlü artış ile endüstri faaliyetlerindeki büyümenin önemli olduğunu kaydetti. 


Huertas, 2008 yılında girdikleri Türkiye pazarında 10. sıradan 5. sıraya yükseldiklerini söyleyerek, ''Türkiye'de bizim için çok büyük bir pazar var. Stratejik hedeflerimizde bu ülkede büyümeye devam etmek istiyoruz'' diye konuştu. 


Özellikle Türkiye ve Brezilya'da yaşanan gelişmelerle ilgili sorular üzerine söz alan Mapfre Başkan Yardımcısı Esteban Tejera da şunları kaydetti: 


''Türk ekonomisinde durum kısa vadede karışık ama ciddi değil. Ülke ekonomisi ne olacak? Bunu görmek lazım. Hükümet ve Merkez Bankası önlemler aldı. Herşeye rağmen unutmamalıyız ki biz sigortacıyız ve bulunduğumuz ülkelerde büyük büyüme kapasitesi olan şirketlere sahibiz. Özellikle, büyüme oranından çok daha yüksek oranda sigorta talebinin geldiği orta sınıf gelişiyor.'' 


Bu arada Mapfre'nin İspanya dışındaki işlerinin, şirketin prim üretiminde yüzde 72'lik, karında da yüzde 64'lük paya sahip olduğu belirtildi.  


Dünya


Geri Dön