30 / 04 / 2024

Mardan Palace çalışanları maaşlarını gecikmeli alıyor!

Mardan Palace çalışanları maaşlarını gecikmeli alıyor!

Telman İsmailov'un Antalya'da açtığı Mardan Palace'ta maaşını alamayan bazı çalışanlar ses yükseltti...



Maaşlarını gecikmeli aldığını söyleyen personel, ihtarname çekerken, AST şirketini Türkiye'de temsil eden Natık Abbasov, “Kriz nedeniyle sıkıntı var ama hiç haram yemedik herkesle helalleşiriz” dedi.

AZERİ asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov'un sahip olduğu AST Group'un 1.4 milyar dolarlık yatırımla Antalya'da açtığı Mardan Palace'ta maaşlarını alamayan çalışanlar ihtarnameye sarıldı. Richard Gere, Sharon Stone, Richard Gere, Monica Belucci, dünyaca ünlü şarkıcılar Mariah Carey, Seal ve Tom Jones'un katıldığı görkemli bir açılışla dünyada dikkatleri üzerine çeken Mardan Palace, maaşlarını geciktirdiği çalışanlarıyla ters düştü. Biriken bir kaç aylık maaşına alamayan çalışanlardan bir kısmı Noter'den ihtarname çekerek hukuki işlem başlatmaya hazırlanırken, askıya alınan sezonluk personel, işe dönüş garantisi olmadığını, üzerine ihbar tazminatlarını da alamadıklarını söyledi.
Mardan Palace'ta barmen olarak çalışan Erdem Özdal, deniz mevsimi bitince askıya alındığını belirterek şu iddiaları dile getirdi: “Nisana kadar askıda kalacağım ama işe dönüp dönmeyeceğimin garantisi yok. 28 Nisan'da işe başlamıştım. 2 Kasım'da işten çıkardılar. Hep 2 ay gecikmeli maaş alabiliyorduk. Eylül ve ekim maaşımı hâlâ alamadım.”

Sıkıntı 3 günde çözülür
Telman İsmailov'un AST şirketini Türkiye'de temsil eden Natık Abbasov konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çok yatırım yaptık. Türiye'yi önemsedik. Bazı çalışanlarımız memnun değil. Her yatırımda sorun olur biliyorsunuz. Ekonomik kriz var. Antalya'da da kriz var. Evet bir problem var ama bir iki güne kadar çözeceğiz. Biz açılmadan 1.5 yıl maaş ödedik personele. Güzel bir lojman yaptık. Yaşamlarına bakın, yandaki otellerin misafirlere sunduğu yemeği biz personele veriyoruz. Biz çalışma saatine, maaş miktarına özen gösterdik. Çocuklarını okula götürüyoruz. Servis yapıyoruz. Sıkıntılı günlerimizde çalışanlarımız da bize destek oluyor. Bazı çalışanlar şikayetçi. Biz hiç haram yememişiz, hamsıyla (hepsiyle) helalleşiyoruz. Bize mal satanlar, inşaat yapanlar 3 kat fiyat istiyorlar. Satınalmadakilere Mardan Palace ismini kullanmayın, diyorum. Yabancıyız diye belki… Belki lüks görüyorlar o yüzden fazla fiyat istiyorlar.”

Ne battık, ne çıktık
Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen, çalışanların iddialarına şöyle yanıt verdi: “Otelde kimse konaklamadığı hâlde 1.5 yıl personeli eğittik, kesintisiz maaş ödedik. Son bir kaç aydır gecikme var ama bu acizlikten, yoksunluktan değil. Malum küresel kriz sebebiyle yurtiçine gelen parada sıkıntılar var. Bankalara yatırılması, transferinde falan sıkıntı oluyor. Ne battık ne, çıktık yani.”

600 özel davetli 2 milyon dolarlık lazer şovu izledi

MARDAN Palace Oteli'nin açılışı gecesinde Tom Jones, Seal ve Mariah Carey sahne almıştı. Açılışta sadece lazer şova 2 milyon dolar harcanmıştı.  Oda fiyatlarının16 bin Euro'ya çıktığı otelin Genel Müdürü Cumhur Özen, görkemli açılışlar yaptılar maaş ödemiyorlar eleştirisine şu yanıtı verdi: “Ünlülere para ödemedik. Onlar misafirimizdi. AST organizasyon şirketidir de. Böylece çok ünlü gelmişti.”

Maaşlar zamanında gelmedi, icralık olduk

MARDAN Palace'ın barmenlerinden Önder Koç, “Bizi işe aldıkları zaman sezonluk çalışacaksınız dediler. Eylül ve ekim maaşlarını alamadık. Geçen hafta pazartesi askıya alındık. Askıya almayın çıkışımızı verin dedik. İhbar tazminatını alalım bari. Onu da yapmadılar. İcralık duruma düşen arkadaşlarımız oldu. en ihtarname çektim. Hukuki prosedüre başladım” diye konuştu. Plajdaki restoranda çalışan ve eylül ortasında işten ayrılan Serkan Çakır ise “Hâlâ eylülden kalan paramı alamadım” dedi.

Aile birliği yaptık yatak odasındaki orada kalmalıydı

Mardan Palace Genel Müdürü Cumhur Özen, 1300 personelleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Ben genel müdürüm ben de maaş alamıyorum ama görevimin başındayım. Diğer arkadaşlar da öyle. Bazı zorluklarımız olabilir. Bu bir aile birliğidir. Aliede, yatak odası içinde olanlar açıklanmaz. Personelimizle güçbirliği yaptık. 10-15 kişi şikayetçi. Haklı da olabilirler ama bir tek onlar mı dayanamıyor? Haklarını arayabilirler. Ayın 6'sında ödenecek maaş 20'sinde ödenmiştir. Ekim maaşı 10 Kasım itibariyle hâlâ ödenmedi ama bir iki günde ödeyeceğiz.”
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet

Mardan'ın PR şirketi 250 bin sterlinini tahsil edemedi!

TELMAN Ismailov'un 35 milyon paund harcadığı Mardan Palace açılış partisinin halkla ilişkilerini (PR) yapan İngiliz şirket, "250 bin sterlinlik alacağımızı hâlâ tahsil edemedik" açıklaması yaptı. 6 ay önce Antalya'da yapılan açılış töreni için İsmailov'un Tom Jones ve Mariah Carey'e l'er milyon sterlin ödediği belirtilmiş; Seal, Sharon Stone ve Paris Hilton'a ise törene katılmaları için yüklü hediyeler aldıkları söylenmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, "Mardan Palace'm uluslararası seviyede tanımı için çok başarılı bir iş yapmış Telman olmamıza rağmen 6 aydır alacağımızın ödenmesini beklemekteyiz" denildi. Mardan Palace için 18 aydan uzun bir süre çalıştıklarını vurgulayan şirket Ismailov ile ticari ilişkilerinin de sona erdiğini açıkladı.
Vatan


Geri Dön