28 / 04 / 2024

Mardin Kamor Millet Bahçesi açıldı!

Mardin Kamor Millet Bahçesi açıldı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 bin metrekare alan üzerine yapılan ve yeşilliğiyle şehre yeni bir görünüm katan Kamor Millet Bahçesi hizmete açıldı...



İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince, 65 bin metrekare alan üzerinde yapılan ve yeşilliğiyle şehre yeni bir görünüm katan Kamor Millet Bahçesi, hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mardin'de içerisinde 54 bin metrekare yaşam ve piknik alanı, 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan futbol, voleybol, basketbol sahaları, bin kişilik kır düğün salonu, 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro ile lokanta, kafeterya ve otopark alanın bulunduğu toplam 65 bin metrekareden oluşan Kamor Millet Bahçesi, şehre yeni bir görünüm kazandırdı. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Kamor Millet Bahçesi'nin kentin güzelliğine güzellik kattığı ifade etti. 

Yaman, Büyükşehir Belediyesi olarak sadece altyapı çalışmaları yapmadıklarını söyledi. Yaman, sözlerine şöyle devam etti; "Sadece kanalizasyon, içme suyu, arıtma tesisleri, yol çalışmaları yapmıyoruz. Ulaşım, sosyal donatı alanları, çocuklar için spor ve kültürel alanlar oluşturuyoruz. Kadınlar için çalışmalar yapıyoruz. Gençler için çalışıyoruz ve bunun yanında şehirdeki yeşil alanı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" 

Mardin Kamor Millet Bahçesi açıldı!

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde millet bahçeleri oluşturduklarını ifade eden Yaman, Kamor Millet Bahçesi'nin yaklaşık 65 bin metrekarelik bir alanda ve kent merkezine yürüme mesafesinde olduğunu belirtti.

Mustafa Yaman, şöyle konuştu:

"Piknik, yürüme, çocuk parkları, amfi tiyatro, spor, kır düğün alanları ile yemek yiyecekleri mekanlar var. Özellikle Artuklu ilçesindeki vatandaşlarımızın bütün boş zamanlarını burada geçireceklerine inanıyorum. Yeşil alanı çok yüksek bir mekan. Masal şehri Mardin'e güzellik kattı."

 


Geri Dön