29 / 04 / 2024

Mardin'de inşaat sektörü ne durumda?

Mardin'de inşaat sektörü ne durumda?

Mardin’de ve bölgede yaşanan olaylar insanlarda tedirginlik yaratırken, ‘İnşaat’ sektörüde yaşanan olaylardan olumsuz yönde etkilendi.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olaylar, bölgenin kalkınmasını, tarımın gelişmesini ve birçok sektöre yönelik yatırımları durma noktasına getirdi. Özellikle Mardin’de son yıllarda ciddi yatırımların olduğu inşaat sektöründe yaşanan olaylardan dolayı sektördeki durgunluk ve konut fiyatlarındaki fiyat düşüklüğü Mardin’deki yatırımcıların gözünü korkuturken bazı yatırımcılar yapımları devam eden projelerin sonlanmasıyla birlikte artık bölgede yatırım yapmaktan çekiniyor.


Mardin’de Olaylar Müteahhitleri Olumsuz Etkiledi

Bölgede yaşanan olaylardan tüm sektörlerin etkilendiğini vurgulayan UVA Yapı ve Kale de Villa projesinin sahibi Veysel Altıntaş,  İnşaat sektörü yaşanan olaylardan çok kötü etkilendi. Daire fiyatları düştü. Piyasalar düştü. Satışlar artık pek olmuyor. Mardin’de genelde gurbetçiler yatırımlarda bulunuyordu ama artık onlarda yatırım yapmaktan korkuyor. Şuan inşaat piyasasında büyük bir korku var. Mardin’de inşaat sektörü yaklaşık 2 yıldır çalkantılı bir durum yaşıyordu son dönemlerde yaşanan olaylarla birlikte bu çalkantılı durum daha da fazla belirginleşti. Konut kredilerinin düşmesiyle birlikte durumların bir düzelmesini bekliyoruz. Mardin’de birçok müteahhit artık devam eden projelerinin bitmesiyle piyasadan çekilmeyi düşünüyor. Bölgenin durumu parlak olmadığından yatırımcılar yatırım yapmaktan çekiniyor. İlçelerimizde ve bölgede yaşanan olaylar en çok inşaat sektörünü vurdu. Malzeme satışından inşaat yapılışına kadar işler büyük oranda düştü. Birkaç sene öncesine kadar yatırımcılar Mardin’in turizm potansiyelini bilerek Mardin’e yatırım yaparlardı. Şimdi bölgenin yerli iş adamları bile Mardin’e ve bölgeye yatırım yapmaktan çekiniyor. Olaylar devam ettikçe işlerin rayına oturacağına inanmıyorum” dedi.


Akıllı villalara olan rağbet beklentilerimizin üzerinde

Kale De Villa projesiyle Mardin ve bölgede bir ilke imza attıklarını belirten Altıntaş, Mardin’in en güzel alanında Kale de villa projemizle Mardin’de ve bölgemizde bir ilke imza attık. Akıllı villalarda iki değişik modelimiz var. Biri 350 metrekare 5 oda 1 salon, birisi de 6 artı 2 oda, 450 metrekare kapalı alanı olan villalarımız mevcut. Bu villalarımız da havuz var, sinema odası var.  Tamamen akıllı evler olarak ürettik.  Villalarımızda telefon ile iletişim sağlanmakta telefon teknolojisi ile müşteri işinde dahi olsa villayı %100 kontrol edebilecek bir sistem mevcuttur. Akıllı ev otomasyon sistemine sahip olan villalar, sahiplerine yaşamı kolaylaştırıcı birçok detay ve konfor sunuyor. Bölgemizde yaşanan bu kadar olumsuzluğa rağmen villalarımıza olan rağbet beklentilerimizin üzerinde oluyor” ifadelerini kullandı.


Mardin Arena


Geri Dön