27 / 04 / 2024

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.



Mardin'de tarihi dönüşüm projesi yeniden hayata geçirildi. Proje kapsamında birkaç yıl önce başlatılan yıkım çalışmaları verilen aranın ardından yeniden başladı. 


Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yıkımı gören vatandaşlar "Bu proje ile 100 yıl öncesi Mardin yine çıkartılmış olacak. Mardinliler olarak bunu büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak yeni yapıların ev sahipleri mağdur edilmeyecek bir şekilde yapılması gerekir" şeklinde konuştu.


Yıkım çalışmaları devam ederken bir ev sahibiyle Valiliğin anlaşamaması sorun yaşattı. Mardin Cumhuriyet Meydanı karşısındaki tarihi Latifi ye Camii önünde bulunan ve Celal ile Doğan Akın'a ait 3 katlı 8 dairelik bina proje kapsamında yıkılması kararlaştırılmış ama ailenin şikayeti üzerine 8 yıldır mahkemesi sürmektedir. 


Ev sahipleri binalarının değerini az bulmasından dolayı mahkemeye başvururken Dönüşüm Projesi Koordinatör ise konuyla ilgili olarak, "Bu bina halen kaçak inşaat olarak bulunuyor. Bizler yine bu insanları mağdur etmek istemiyoruz. Gerekli her türlü yardımı yaptık. Mahkemenin yıkım kararını durdurmasının sebebi ise kendilerine tahsis edilen binanın parası zamanında yatırılmadır. Bu binanın parası ise yatırıldı. Yönetim olarak binanın yıkımı kararlaştırılmıştır. Binanın 3 katı yıktırılacaktır. Biz ev sahiplerine binayı boşaltmalarını istedik ama onlar direniyor. Mecburen güvenlik kuvvetlerinin eşliğinde bina yıktırılacaktır" açıklamasını yaptı.



İlk Ses


Geri Dön