01 / 05 / 2024

Mardinli lise öğrencileri İdlib'de 6 briket ev yaptırdı!

Mardinli lise öğrencileri İdlib'de 6 briket ev yaptırdı!

Mardinli lise öğrencileri biriktirdiği harçlıklarıyla Suriye'nin İdlib şehrinde 6 briket ev yaptırdı.



Mardinli lise öğrencileri biriktirdiği harçlıkları ile Suriye'nin İdlib şehrinde 6 briket ev yaptırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, öğretmen ve velilerin de desteğiyle yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Mardinli lise öğrencileri İdlib de 6 briket ev yaptırdı!

Öğrenciler topladıkları yardımı İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye'nin İdlib şehri kırsalındaki kamplarda zor şartlarda kalan sivillere briket ev inşa ettirilmesi için bağışladı. Okul müdürü Mehmet Ali Gümüş, birçok sosyal projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Öğrencilerinin Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmadığını belirten Gümüş, "Sınır komşumuzda kardeşlerimiz soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor. Onlara hem giyecek hem de konaklamaları için yardım çalışması içerisine girdik. Çalışmaya başlarken acaba bir, iki ev olur mu diye düşünürken, çok şükür 6 briket ev yaptırdık." diye konuştu.

Gümüş, öğrencilere ve velilere teşekkür ederek, onların özverili çalışmaları neticesinde bu hayra vesile olduklarını söyledi. Yardımların bölgeye ulaşmasında emek veren İHH'ye da teşekkür eden Gümüş, bu hizmetlerin hiçbir zaman eksilmemesi temennisinde bulundu. Gümüş, ihtiyaç sahiplerine ramazan yardımı kampanyası da başlattıklarını dile getirerek, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

 

Türk Kızılay, İdlib'te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!


Geri Dön