01 / 05 / 2024

Mark Zuckerberg, Kaliforniya'da kirada oturuyor!

Mark Zuckerberg, Kaliforniya'da kirada oturuyor!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, servetine göre hayli mütevazı bir evde yaşıyor...



Time dergisi tarafından 2010 için 'Yılın kişisi' seçilen, servetinin 14 milyar doları bulduğu sanılan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in kirada oturduğu ortaya çıktı. 26 yaşındaki Zuckerberg, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Palo Alta bölgesinde kenar bir mahallede iki katlı kiralık evinde kız arkadaşı Priscilla Chan ile birlikte yaşıyor. Dört odalı olan evin her bir köşesi kamera sistemleri ile donatıldı. Ancak komşularına göre Zuckerberg'in yaşantısı hiç de milyarder birini andırmıyor. Genç milyarderin evini buradan seçmesinin nedeni olaraksa Facebook'un komuta merkezine 3 dakika yürüme mesafesinde olması gösteriliyor. Zuckerberg'in her gün 16 saatini şirketinde geçirdiği biliniyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

25 milyar TL'lik bir servete sahip olan Zuckerberg, beş odalı bir eve taşındı

Emlakçıların ˜son derece sıradan" olarak tanımladığı Kaliforniya Palo Alto"daki iki katlı evin ne havuzu, ne jakuzisi, ne saunası var. Arka bahçede tahta perdeyle çevrilmiş küçük basket sahası, beş odalı evin en çarpıcı özelliği. Ancak 26 yaşındaki Mark Zuckerberg iş yerine üç dakikalık yürüme mesafesi uzaklıkta olan evi kendisi ve kız arkadaşı Priscilla Chan için biçilmiş kaftan olarak yorumluyor.

Dört bir yanda kamera var
Evde garaj olmadığı için 35 bin TL değerindeki Honda Acura marka otomobilini evin önüne park eden Zuckerberg, evin dört bir yanına güvenlik kameraları yerleştirdi. İnternetin dahi çocuğu, yaklaşık 3.6 milyon TL değerindeki evi satın almak yerine kiralamayı seçti. Zuckerberg, yeni yuvasına iki blok ötede olan eski dört odalı evinde de kiracıydı. İnternetin dahi çocuğu, satın almak konusunda harekete geçse de her zaman başarılı olamıyor. The Daily Mail gazetesine göre komşusunun 35 yıl önce aldığı BMW marka otomobilini beğenen internetin dahi çocuğu, aracı almak için teklif götürmüş ama düşük fiyat önerdiği için reddedilmiş. Dünyanın sıfırdan başlayıp milyarder olmayı başaran en genç ismi Mark Zuckerberg mütevazı bir hayat sürerken, rakipleri servetlerinin keyfini çıkarıyor. Google"ın yaratıcılarından Larry Page, geçtiğimiz aralıkta 70 milyon TL değerinde 60 metrelik ˜Senses" adlı yatı satın almıştı.
Radikal


Geri Dön