25 / 07 / 2024

Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Akıllı teknolojiler artık günlük hayatımızın her alanına girdi. Polonya’da örneklerine rastlanan yeni mağazacılık konsepti ile akılları durduran, adeta devrim niteliğinde yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


ALIŞVERİŞ SEPETİ VE ÖDEME YOK!

Żabka Group’un Başkan Yardımcısı Blicharski, alışveriş yapanların hayatlarının buzdolabını açmak kadar kolay olmasını istediklerini vurgulayarak, “Tüketicinin boş zamanını boşaltmak istiyoruz ki onlar da hayatlarına geri dönebilsin ve hayatlarından keyif alabilsin” diye konuşuyor.

 Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Bu arada sözkonusu markette bir başka yenilik ise sırada beklemek yok. Alışveriş sepetine ihtiyacınız olmadığı gibi ödeme için de nakit para taşımanıza gerek yok. Tezgahtarın bulunmadığı ve bütün işlemlerde müşterilerine temassız bir alışveriş yolculuğu yaşatan yeni mağazacılık anlayışında işlemler de oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

Şeref Oğuz’un yazısına göre, otonom bir perakende mağazası, minimum insan müdahalesi ile veya hiç insan müdahalesi olmadan çalışıyor. Envanter yönetimi, ödemeleri işleme koyma ve müşteri hizmetleri gibi görevleri gerçekleştirmek için sensörler, yapay zeka teknolojileri ve kameralar kullanılıyor. Bu mağazalar ayrıca müşterilerinin, insan etkileşimine gerek duymadan mağazaya erişmelerini sağlamak için yüz tanıma ve mobil uygulamalar gibi özellikler kullanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön