03 / 05 / 2024

Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Akıllı teknolojiler artık günlük hayatımızın her alanına girdi. Polonya’da örneklerine rastlanan yeni mağazacılık konsepti ile akılları durduran, adeta devrim niteliğinde yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.



Son yıllarda hızlanan dijitalleşme yatırımları hayatımızda pek çok şeyi değiştirdi. Alışverişlerimizi artık internetten akıllı cihazlarımız ile yapıyoruz. Bankacılık hizmetlerini mobil kanallardan alıyoruz. Perakende sektöründe de artık işler farklı bir yöne doğru gidiyor ve ‘otonom’ kelimesi çok sıkça karşımıza çıkıyor.

 Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Ekonomim.com köşe yazarı Şeref Oğuz, ‘Perakende mağazarda otonom devrimi’ başlıklı köşe yazısında, son yıllardaki gelişmeleri ele aldı. Otonom’un en yaygın olarak ‘kendi kendine giden otomobiller’ şeklinde karşımıza çıktığına değinen Oğuz, işin içine teknoloji ve yapay zekaların girmesiyle geleceğin sürücüsüz arabalara doğru evrildiğini belirtiyor.

YENİ MAĞAZACIIK ANLAYIŞI!

Oğuz’a göre, otonomi, şüphesiz akıllanan her şeyin içine girmeye başladı. Akıllı eşyaların yanı sıra süreçler de akıllanmaya başladı. Perakende sektörü de otonom mağaza çözümlerini keşfeden sektörlerden birisi.  

Köşe yazısında; Polonya’nın en büyük market zinciri olan Żabka Group’un bilgisayarla görme teknolojisiyle otonom alışverişe olanak tanıyan AiFi ile ortaklık kurduğunu belirten Oğuz, “Müşterilerin ortalama olarak ne kadar para harcadığını ve belirli vitrin ve rafların önünde ne kadar kaldıklarını izliyor. Ayrıca en iyi raf yerleşimlerini belirlemeye yardımcı olmak için birim satışları da müşteri boyuna göre çiziyor” diyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön