22 / 07 / 2024

Marketler fiyat sabitleme yarışına girdi! Seçimden sonra ne olacak?

Marketler fiyat sabitleme yarışına girdi! Seçimden sonra ne olacak?

İktidar ‘Enflasyon düşüşe geçti’ kampanyasıyla seçime girmeye hazırlanıyor. Zincir marketler ise ardı ardına fiyat sabitlemeye gidiyor ancak seçim sonrasında bunun acısının fazlasıyla çıkacağı ifade ediliyor.




Zincir marketler yeni yılda fiyat sabitlemeye devam ediyor. Seçimlerden ‘Enflasyon düşüyor' algısı ile seçimlere girmek isteyen hükümet, yüksek enflasyonun önünü kesmek için başta zincir marketler fiyatları kontrol altına almaya çalışıyor. Ancak, ekonomistler bunun günü kurtarmaya yönelik bir çözüm olsa bile seçimden sonra vatandaşları zam yağmurunun beklediğini öne sürüyor. 

Uzmanlar, marketlerin indirimi en fazla tüketilen ürünlerde fiyat oyunlarının yapılarak yönettiğini, ambalajların küçültülerek etiketlerin kontrol edildiğini ifade ediyor. Ayrıca daha düşük kaliteli ve ucuz ürünlerin daha fazla ön plana çıkarıldığının da altı çiziliyor.

UYARI YAPILDI

Marketler fiyat sabitleme yarışına girdi! Seçimden sonra ne olacak?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un zincir marketlerin genel müdürleri ile bir araya gelerek fahiş fiyat artışlarına izin vermeyeceklerini açıklamasıyla birlikte özellikle zincir marketlerin iktidarın odağında olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Bakan Muş, “Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz” mesajını vermişti. Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön