12 / 05 / 2024

Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?

Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, fiyat sabitleme ve indirim furyasında resmen öncü oldu. Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?



Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre; Tarım Kredi Marketleri tarafından; mercimek, pirinç, bulgur, nohut, fasulye, ayçiçek yağı, tuz, salça, makarna, un, bisküvi, çikolata, meyve suları, su, çay, reçel, tereyağ, margarin, zeytin yağı, peynir, zeytin, şeker, süt, Et Süt Kurumu'na ait et ürünleri gibi temel gıda ürünleri ile toz deterjan, sabun çeşitleri, ıslak mendil, peçete ve kâğıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 üründe bir ay boyunca fiyat değişimi uygulamayacak. 

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli, konu ile ilgili açıklamasında, fiyatı sabit tutulan ürünlerin 2 bin 281 noktada satılmaya başlandığını vurguladı ve "Perakende sektörünün raflardaki fiyatı belirlerken referans aldığı market haline gelen TK Market ülkemize örnek olan kampanyaların da öncüsü oldu" ifadelerini kullandı. 

Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?

Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi de 160 adet şubede indirim uyguladıklarının altını çizdi cve kıyma ve et fiyatlarını sabitlediklerini daha önce açıkladıklarını anımsattı. İndirimlerin un ve makarna gibi ürünlerde yüzde 18 civarında olduğuna dikkat çeken Tüfekçi, "Bayramlıklarda da indirime gitmek için hazırlık yapıyoruz" diye konuştu. 

23 bin 500'den fazla üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası Perakende Komitesi ve Meclis Üyesi Yavuz Altun, aralarında Carrefour, Migros, Bim, Mopaş, Çağrı, Özen Gıda, Onur Market gibi birçok önde gelen ulusal ve yerel zincirin Ramazan ayına indirim ve fiyat sabitleme kararıyla girdiğine dikkat çekti. 

Marketlere göre değişmekle beraber, yüzde 25'lere varan indirimler yapılıyor. 

Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?

Açıklamasında "Vatandaşların iftar sofralarını en uygun fiyata hazırlaması için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" diye konuşan Altun, başta bakliyat, et, yağ, un ve şarküteri ürünleri olmak üzere Ramazan ayında tüketimin diğer aylara kıyasla yüzde 50 civarında yükseldiğinin altını çizdi. 

Altun, kendilerinin Happy Center Marketleri olarak indirim uyguladıklarını veya fiyat sabitlediklerini de dile getirdi. 

Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Bazı marketler 'indirim yapıyoruz' diyor ama gittiğinizde rafta o ürünü bulamıyorsunuz. Bu nedenle kampanyaların gerçek olup olmadığının denetlenmesini istiyoruz" diyerek gramaj oyunlarına karşı uyardı. Şahin, tüm marketlerin aksiyon almasını beklediklerini de söyledi. 

Marketler peş peşe açıkladı! İndirim ve fiyat sabitleme yarışı başladı! Hangi marketler fiyatları düşürdü?

ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, Ocak ayı boyunca 1.000 temel ürünün fiyatının sabitlendiğine dikkat çekti ve Ramazan için temel ürünlerde indirim yapıldığını aktardı. 

Şirketin farklı ürün gruplarında yüzde 40'lara varan indirimler görülebiliyor. Bu kapsamda, ithal pilavlık princin iki buçuk kilogramı 47.50 TL'den 41 liraya, 750 gram organik yoğurdun kilosu yüzde 25 indirimle 29.90 liraya, 650 gram domates salçası yüzde 20'lik indirimle 36.95 liraya, 450 gram gevrek yüzde 19 indirimle 44.55 TL'den 35.90 liraya, beş kilogram unun fiyatı ise yüzde 6.6'lık indirimle 53.50 TL'den 49.95 liraya indirildi. 

Geçen hafta, market ve kasaplarda 200 ila 300 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlanan et ile ilgili de önemli bir adım atıldı. Et ve Süt Kurumu et fiyatlarındaki spekülasyonu engellemek amacıyla Tarım Kredi Kooperatif Marketleri ile bir protokol imzaladı. Bu çerçevede Kıyma kilogramı 140, kuşbaşı ise 150 liradan satılmaya başlandı. 

Çalışan EYT'liler hemen bakın! 31 Mart'a kadar başvurana hem maaş hem ikramiye müjdesi! EYT'de son iki gün detayı...

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde çıkış sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

TOKİ İstanbul Mart 2023 kuraları tek tek çekiliyor! Silivri, Çatalca, Başakşehir, Esenler, Arnavutköy kura takvimi 2023


Geri Dön