02 / 05 / 2024

Marketlerden dev promosyon! Mahallenizdeki tüm marketlerde geçerli! Gıda, temizlik ürünü, mutfak malzemeleri… Zam yok!

Marketlerden dev promosyon! Mahallenizdeki tüm marketlerde geçerli! Gıda, temizlik ürünü, mutfak malzemeleri… Zam yok!

Yerel marketler müjdeyi açıkladı! Türkiye Perakendeciler Federasyonu “Artık zam yapmayacağız” dedi. Marketlerin ortak kararına göre, gıda ve temizlik ürünleri ile mutfak araç ve gereçlerinde zam yapılmayacak.



Marketlerden peş peşe zam yapmama açıklamaları geliyor. Bir karar da Türkiye Perakendeciler Federasyonu’ndan geldi.

Türkiye’nin hemen her mahellesindeki yerel marketleri kapsayan açıklamaya gore, yerel market zincirleri artık indirimlerin dışında, özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı da aldıklarını duyurdu.

Federasyon tarafından yapılan ve 14 perakende derneğinin imza attığı açıklama ile 5 bin 500 şube ve 100 bini aşkın çalışanla vatandaş hizmet veren yerel işletmeciler olarak büyük bir rekabet girdabında olduklarının altını çizdiler.

Açıklamada, "İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar malumunuz. Böylesine bir rekabet ortamında bizlerin fiyat artırma gibi bir lüksü olamaz. Bizler sadece tek bir mağazamızda 3-5 kişiye değil, 20-25 hemşehrimize birden istihdam sağlıyoruz. Discount marketlerde mağaza başına minimum 600-700 kalem ürün yer alırken bizim en küçük marketimizde minimum 5 bin kalem ürün yer alöaktadır. Her üründen bir değil, birçok markanın ürünlerinden mağazalarımızda bulunduruyoruz. Sebze-meyvenin çeşitleri, süt ve süt ürünleri, bakliyat ve diğer 5 binden fazla ürün kalemini vatandaşlarımız fiyat ve marka karşılaştırmalı alabiliyor" ifadelerine yer verildi.

"Zam yapan marketler gibi gösteriliyor"

Yerel zincirlerde fiyata paralel kalite uygulaması ve gramaja göre fiyat uygulamasının yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Üründe kalite erozyonu yoktur. Yerel zincirler her gün yüzlerce değişik üründe indirim yapmaya devam ediyor, devam edecek de. Şu an, biz yerel zincirlerde sürekli yaptığımız indirimlerin dışında özellikle gıdada dayanıklı tüketim grubu ürünlerinde, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldık. Ürüne zam yapan marketlermiş gibi gösteriliyor, böyle bir algı var. Ama biz vatandaşlarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz."

“Herkes eliniz taşın altına koymalı”

Kendilerinin, tüketiciye ürünü en son sunan işletmeler olduklarını yani zincirin son halkasını oluşturduklarını vurgulayan yerel marketler, "Tüketici fiyatı bizde görüyor, ürünleri bizim zamlı sattığımızı sanıyorlar. Burada üretici, tedarikçi, lojistik, genel giderler hepsini bir arada değerlendirmek gerekir. Amacımız enflasyonun düşüşüne katkı sağlamak ise bu zincirin bütün halkalarının taşın altına elini koyması gerekir. ÜFE-TÜFE arasındaki farka baktığımızda üreticilere bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Lütfen, marketleri bir sure zor durumda bırakmayın. Mümkünse, bizlere zamlı ürün ve liste göndermeyin. Bu, 81 ildeki tüm yerel marketlerin ricasıdır. Biz de ancak bu şekilde enflasyonun düşüşüne katkı sunabiliriz" dedi.

Türkiye'de mağaza enflasyonunun artık tekelleşmeye doğru kaydığına dikkat çekilen açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Büyük şehirlerden köylere, mahallelere kadar üst üste marketler açılmaya devam ediyor. Buna acilen herkesi kucaklayacak Perakende Yasasıyla önlem alınması gerektiğini tekrarlamak istiyoruz. Tabii ki enflasyonun düşüşü sadece market raflarındaki fiyatlara bağlı değil. Gıda dışında kalan tüm perakende sektörlerinin de buna katkı sunması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’deki 81 ilinde faaliyet gösteren yerel market zincirleri olarak, devletimizin, vatandaşımızın her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz."


Geri Dön