29 / 04 / 2024

Marmara Ereğlisi'ndeki Güneş Sitesi'nde 80 bin TL'ye icradan satılık dubleks!

 Marmara Ereğlisi'ndeki Güneş Sitesi'nde 80 bin TL'ye icradan satılık dubleks!

T.C. Marmara Ereğlisi İcra Müdürlüğü, Tekirdağ ili Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik köyündeki Güneş Sitesi'nde bulunan dubleks meskeni, 80 bin 338,50 TL'den satışa çıkardı. Satış, 24 Temmuz 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. MARMARA EREĞLİSİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN Dosya No : 2011/134 Talimat.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 

GAYRİMENKULUN CİNSİ-KIVMETİ-ADEDİ-EVSAFI


TAŞINMAZIN TAPU KAYDI: Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi İlçesi, Yeniçiftlik Köyü, Kapaklı Kaynak Mevkii, 17 Pafta, 7317 Parsel sayılı, 1380 m2 yüzölçümlü taşınmazda 20/160 arsa paylı (3) notu dubleks mesken satışa sunulmuştur,

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: Taşınmaz Güneş Sitesi’nin batısında, anayola 200 mt, denize 300 mt. mesafededir. Taşınmazın özerinde inşaat alanı 80 m2 olan dubleks + çatı katlı mesken mevcuttur. Sözkonusu parsel duvarla çevrili olup, yapının önünde ufak ve yapımsa bir bahçe bulunmaktadır. Etrafında yazlık siteler yer almaktadır. Belediye imkanlarından faydalanmaktadır. Taşınmaza ulaşım stabilize yol iledir. Yapı Bayındırlık İskan Bakanlığı'nm 2010 yılı yapı yaklaşık birim maliyetlerine göre İH. Sınıf A grubu yapılara girmektedir.


İMAR DURUMU: Mannaraereğlisi Yeniçiftlik Belediye Başkanlığından; TAKS: %20, KAKS: %4Q, İNŞAAT NİZAMI: Ayrık, BİNA YÜKSEKLİĞİ :6.50, ÖN BAHÇE MESAFESİ: 5.00, KOMŞU MESAFELER: 3,00, ARKA BAHÇE MESAFESİ 2 olarak bildirilmiştir.

TAKDİR EDİLEN KIYMETİ: 80.338,50 T.L,


TAŞINMAZIN SATIŞ GÜN VE SAATLERİ:

Birinci satış gün ve saati ;24.Ö7.20I2 tarihinde saat:l4.00-l4.10 arasında; ikinci satış gün ve saati :03.08.2012 tarihinde saat: 14.00-14.10 arasında;


SATIŞ ŞARTLARI:

I.Satışlar yukarıda tayin edilen gün ve saatlerde MARMARAEREĞLİSİ İCRA MÜDÖRLÜĞO’NDE açık arttırma sureti ile yapılacaktır. Birinci arttırmada tahmin edilen kıymetin %60’nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların mecmuunu ve satış ve paklaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranının taahhüdü baki kalmak şartı ile tayin edilen aynı yer ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış masraflarım geçmesi şartı ile %40'ın üstünde en çok arttırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış talebi düşecektir

2.Arttırmaya katılacakların, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. TELLALİYE. TAPU SATIM HARCI VE TAŞINMAZIN AYNINDAN DOĞAN BİRİKMİŞ VERGİ BORÇLARI İHALE BEDELİNDEN ÖDENİR. İHALE DAMGA VERGİSİ, TAPU ALIM HARCI VE KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNDA BELİRTİLEN ORANDA ALICIYA AİTTİR. AYRICA TAHLİYE VE TESLİM GİDERLERİ İHALE ALICISINA AİT OLACAKTIR.

3. İpotek sabibi alacaklılarla diğer ilgililerin {+) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4. Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş oltnak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. I30.maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır. Taşınmaz kendisine ihale edilen kimse süresinde parayı vermezse ihale kararı iptal edilerek, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş okluğu bedel ile almaya razı olursa ona; razı olmaz veya bulunmaz ise hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilme) ip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK.I29.maddedeki hükümlere uyması "şartı ite taşınmaz en çok anırana ihale edilir. İhaleye katılıp daha sonta ihale bedellerini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri tüm bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan vc ayrıca temerrüt faizinden müteselsil mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

(Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile dairemize başvurmaları ilan olunur.)

7.Uygulanıaaykırılığı nedeniyle alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin İİK. 138md.cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda ilgililerin satışı takip ederek ilK.142.md. göre, şikayet veya itirazları olanların bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri İİK.83,i00,142,151 ,MK.789,777.md. göre ayrıca ilaneıı tebliğ olunur.

8.Satış ilanı ilgililerin Memis, dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, tebligat yapılamayan ilgililere işbu satış ilanının İ.İ.K.'nun 127. md, gereğince İLANEN TEBLİGAT yerine kaim olacağı ita olunust'68.8(î20!2

(İ İ K. 126)Yönetmelik no:27

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir.

( Basın No: 37270 www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!


Geri Dön