28 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi'nin TOKİ'ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Marmara Üniversitesi'nin TOKİ'ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Marmara Üniversitesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı.



Marmara Üniversitesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Marmara Üniversitesi’nin (MÜ) Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) devri gerçekleştirilen Bahçelievler Kampüsü, konut ve ticaret imarına açıldı. 6 bin 700 metrekarelik kampüsü, 4 bin 670 metrekaresine konut ve ticari birimler inşa edilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı,  TOKİ  ve Marmara Üniversitesi arasında 2016 yılında imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi’nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı'nda bulunan yerleşkeleri TOKİ’nin üstüne devredildi. 

Marmara Üniversitesi nin TOKİ ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Devri gerçekleştirilen kampüsün, TOKİ tarafından hazırlanan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılan imar planı değişikliği ile imara açıldığı ortaya çıktı.

Geçmiş planlardaki ‘üniversite’ fonksiyonunu gücelleyerek , toplam 6 bin 700 metrekarelik arazinin 4 bin 670 metrekaresi ‘konut ve ticaret’,733 metrekaresi de ‘yol’, bin 300 metrekaresine ise ‘park’ olacak şekilde planlandı. yapılması planlanan konutların yüksekliği 13.50 metre olarak belirlendi. Söz konusu projede, ticaret ve konut alanında zemin katta ticaret, üst katta konut yer alabilecek.

“KAMUYA AİT MÜLKLERİN FONKSİYONEL KULLANIMI AMAÇLANDI”

"Plan açıklama raporunda parselin 26 Eylül 2017'de tapu kaydında TOKİ mülkiyetinde gözüktüğü aktarıldı.

Raporda şunlar kaydedildi:

-Alanın çevre yapılanma koşullarında gerekli yol ve yeşil alan altyapısı da sağlanarak ‘Ticaret + Konut' alanına alınması bölgenin ekonomik değerini arttırıcı ve alanın fonksiyonel kullanımını sağlayıcı bir yaklaşımla planlanmıştır.

- Bu plan değişikliğiyle birlikte yeni gelecek nüfus ve mevcut nüfusun ihtiyacı olan yeşil alan ve yol alanı miktarı, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin uygun gördüğü oranlarında sağlanmıştır.

- Bu plan değişikliğinin nihai amaçları; kamuya ait mülkiyetlerin daha fonksiyonel kullanılması, kamu yararı adına bölgedeki konut ihtiyacının karşılanması, ulaşım kısıtlılığı ve yeşil alan eksikliği gibi problemlerin çözülmesidir."

Marmara Üniversitesi nin TOKİ ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, TOKİ ve Marmara Üniversitesi arasında 2016 yılında imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi’nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı'nda bulunan yerleşkeleri TOKİ’nin üstüne devredildi. 

Üniversitenin dağınık olan fakültelerinin bir araya getirileceği Kenan Evren Kışlası’na yapılması planlan ve ‘Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ adı verilen yeni yerleşkenin inşaatını TOKİ üstlendi. Üniversitenin Halkalı ve Nişantaşı'ndaki arazileri Haziran 2016'da TOKİ tarafından Emlak Konut GYO’ya satıldı.

Küçükçekmece Halkalı’daki üniversite arazisinin imarı planı güncellerek AVM ve rezidans yapılacak duruma getirildi. Nişantaşı’ndaki arazinin imarı ise konut ve ticari birimler yapılacak şekilde güncellendi.

Emlak Konut'un 1 milyar 763 milyon 750 bin Türk Lirası bedelle Eltes ve İstlife İş Ortaklığı'na ihale edilen Nişantaşı'ndaki arazide rezidans inşaatı çalışmaları devam ediyor.Bu şekilde MÜ’nün TOKİ’ye devredilen kampüsler konut ve ticaret imarına açıldı.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün imar planı değişikliği mecliste!

Marmara Üniversitesi’nin TOKİ’ye devredilen Bahçelievler Kampüsü'nün imar planı değişti!


Geri Dön