27 / 04 / 2024

Akdeniz Belediyesi ATAŞ Rafinerisi'nin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkımın durdurulmasını istedi!

Akdeniz Belediyesi ATAŞ Rafinerisi'nin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkımın durdurulmasını istedi!

Mersin Akdeniz Belediyesi Eş başkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisi' nin TOKİ' ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü...




Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, ATAŞ Rafinerisinin TOKİ'ye devrettiği lojmanlarda yıkım çalışmasının durdurulmasını isteyerek, alanda belediyelerinin çalışma yapması gerektiğini öne sürdü.


Mutlu, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile belediye binasında düzenlediği toplantıda, ATAŞ lojmanlarının, Çay Mahallesi'ndeki yaklaşık 26 hektarda yer alındığını belirterek, bunun 14,2 hektarının 2011'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm projesine dahil edildiğini söyledi.


Projenin iptali için geçen yıl Danıştay'a yaptıkları başvurunun reddedildiğini ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nun, ikinci itiraz üzerine yürütmeyi durdurduğunu anlatan Mutlu, TOKİ'nin karara uymadığını iddia etti.


Mutlu,  TOKİ  yetkilileri hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:


"Belediye olarak rant ve tasfiye amaçlı bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağını, TOKİ'nin, emrivaki girişimlerinin mahalle sakinleri tarafından tedirginlikle izlendiğini belirtmek istiyoruz. Yapılacak her türlü girişimin, öncelikle mahalle sakinlerinin arzusu doğrultusunda olması, iyileştirmenin yerinde gerçekleştirilmesi, ATAŞ sahasında herhangi bir konut yapılaşmasının kabul görmeyeceği, Mersin kamuoyu tarafından bilinmektedir. TOKİ’nin, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının karşı olduğu bu uygulamadan bir an önce vazgeçerek, bu alanın, bölgede yaşayan halkın talepleri göz önüne alınarak yerinde iyileştirilmesi, sosyal, kültürel, sportif faaliyet amacıyla Akdeniz Belediyesi’ne devredilmesi gerekmektedir."


Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de bölgenin kültürel yapısına uygun kentsel dönüşüm uygulanması gerektiğini savundu.


TOKİ tarafından 1 Mayıs'ta yapılan açıklamada, Çay Mahallesi’ndeki yıkım çalışmalarının, sadece ATAŞ’tan TOKİ mülkiyetine alınan taşınmazlar üzerindeki 18 lojman, sosyal tesis, trafo ve havuzları kapsadığı, hiçbir mülk sahibinin, bu bölgeden başka yere gönderilmesinin söz konusu olmadığı bildirilmişti.



AA


Geri Dön