27 / 04 / 2024

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, katıldığı bir programda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmaları tek tek aktardı. Marmara ve İstanbul'un önemini işaret eden Yılmaz, çalışmaların hızlanacağını belirtti. İşte o açıklama...



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya teşrifleriyle 5 bin 140'ı il ve ilçe merkezlerinde, 1041'i kırsalda olacak şekilde  toplam 6 bin 181 konutun kurasının çekileceğine dikkat çekti. 

Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında hedeflerinin Türkiye Yüzyılı'nda yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla, bütün insanlarla, bütün bölgelerde Türkiye'yi oldukça farklı seviyelere çıkarmak olduğunun altını çizdi. 

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da sürdürülen çalışmalara değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölgede yaklaşık 17 bin konutun yapımının sürdüğüne, yalnızca bu çalışmalar için Malatya'ya 11,5 milyar TL'lik kaynak aktardıklarına vurgu yaptı. 

Cevdet Yılmaz, bir taraftan depremin yaralarını sararken, bir taraftan da kentsel dönüşümde yeni bir kanun çıkardıklarının ve yeni bir kurul kurduklarının altını çizdi. 

Söz konusu açıklamasında "Marmara Bölgesi başta olacak şekilde bütün Türkiye'de riskleri azaltıcı yatırımlara hız veriyoruz. Bugüne kadar iki milyonun üzerinde konutu dönüştürdük kentsel dönüşümle. Şimdi de yeni bir kentsel dönüşüm kanunu çıkarıldı ve yeni bir başkanlık kuruldu" ifadelerine yer veren Yılmaz, başkanlığın içinde birisinin tüm Türkiye'yle ilgili, ikincisinin sadece Marmara Bölgesi'yle ilgili, üçüncünün ise bunlara finans, kaynak sağlamakla ilgili bir genel müdürlük olacak şekilde 3 tane genel müdürlük olduğunu aktardı. 

Marmara ve İstanbul çok önemli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gelecek süreçte kentsel dönüşümün daha da hızlandığının görüleceğine, riskleri azaltacaklarına vrugu yaptı. 

"Türkiye Yüzyılı'nı dirençli kentlerle inşa edeceğiz. Bütün afetlere karşı, depreminden yangınına, heyelanına varıncaya kadar daha güçlü olacak bir şekilde inşa edeceğiz" diye konuşan Yılmaz, bu kapsamda Marmara ile İstanbul'un çok kıymetli olduğunun, buradaki dönüşümün ve çalışmaların da çok kıymetli olduğunun altını çizdi. 

Yılmaz, yerel seçimler ile ilgili de konuştu ve  İBB Adayı Murat Kurum'un son afetlerde de hakikaten sürekli sahada ve sürekli koşturan biri olduğuna dikkat çekerek, İstanbul için son derece uygun bir aday olduğunu, İstanbul'un iş yapacak insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Hyundai i10, 780 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Şimdi al 6 ay sonra ödemeye başla!

O şehir için korkutan uyarı: Katil faylarla çevirili, 7.2'den büyük deprem olabilir!

TOKİ konutlarına aynı aileden kaç kişi başvuru yapabilir?

2024 Ocak-Temmuz dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte zamlı dul ve yetim maaşı tablosu!


Geri Dön