07 / 05 / 2024

Marmarabirlik çiftçinin dört gözle beklediğini açıkladı

Marmarabirlik çiftçinin dört gözle beklediğini açıkladı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifler Birliği (Marmarabirlik), 2022, 2023 iş yılı kampanyasında, ürün alımında tavan fiyat 46 Türk Lirası, taban fiyat 18 Türk Lirası, yağlık zeytin fiyatı da 16 Türk Lirası olarak belirlendi.



Asa, iri daneye, taban fiyata ve de yağlık zeytine özel fiyat verildiğini vurgulayarak, "Beklentimiz; çiftçimizin, kooperatifine ihtiyaç duyulan kalitede ürün vermesidir. Marmarabirlik'in amacı, piyasada en çok talep edilen ürünü istenilen miktarda elde etmektir.

Eğer satışlarımızda ihtiyaç duyulan plan doğrultusunda ürün alımı yapılamazsa yurt içi ve yurt dışı satışlarımızda sıkıntı yaşarız. Açıkladığımız fiyatları bir önceki kampanya döneminin ürün alım fiyatlarıyla karşılaştırdığımızda ise, ortalama yüzde 120 artış olduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Öte yandan her yıl farklı bir hasat döneminin yaşandığına belirten Asa, şöyle devam etti:

"Bu yıl bütün ezberlerin bozulduğu görülen bir yıldır. Ortaklarımızdan toplamda 76 bin tonuaşkın rekolte beyanı gelmiştir. Gelen yüksek rekolte beyanına rağmen çiftçimizin mağdur olmaması için kota uygulanmayacaktır. Marmarabirlik 2022 ve 2023 iş yılı ürün alım kampanyasında, yağlık dahil 60 bin ton ürün alım planı ve de 1 milyar 500 milyon lira alım bütçesi yapılmıştır. Ürün bedellerinin,

15 günlük periyotlarda ve yüzde 50'si peşin, geri kalan kısmı mart ayı sonu ile mayıs ayı sonunda ödenmesi planlanmaktadır. Marmarabirlik nakit durumuna göre de ödemeleri öne çekilecektir. Ürün alımlarına, kooperatif yönetim kurulu yetki ve de sorumluluğunda 21 Ekim tarihinden itibaren başlanılmıştır."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön