29 / 04 / 2024

Marmaray 29 Ekim'de hizmete açılacak!

Marmaray 29 Ekim'de hizmete açılacak!

AB Bakanlığının "81 İl, 81 Proje" adlı AB Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray'ın 29 Ekim'de açılacağını belirtti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Anadolu'nun dört bir yanında hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkenin Avrupa Birliği (AB) standartlarını yakalama süreci hızlanırken diğer yandan toplumun her kesiminden vatandaşlara Avrupa ülkelerinin yolunun açıldığını belirtti. 


Recep Tayyip Erdoğan "81 İl, 81 Proje" adlı AB Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde 200 öğrencinin Avrupa'ya uğurlanması dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende konuştu. 


     Etkinliğe 81 ilden gelenleri "Anadolu'nun kokusunu, Anadolu'nun havasını bizlere teneffüs ettirdiğiniz için teşekkür ediyorum" diyerek selamlayan Başbakan Erdoğan, sanattan medyaya, sosyal sorumluluktan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmeye kadar pek çok konuda sergilenen projelerin, Türkiye'nin devlet-millet kaynaşmasında büyük mesafeler katettiğinin işareti olduğunu söyledi. 

 

     Kuruluşunun 10. yılında AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Programları'nın, bilinen adıyla Ulusal Ajans'ın böyle anlamlı bir manzarayı sunmasının takdire şayan bir durum olduğunu vurgulayan Erdoğan, AB'ye katılım sürecinin millete yansıması, Ulusal Ajans'ın ne kadar hayati ve stratejik bir işlev gördüğünü gösterdiğini kaydetti. Erdoğan, "Bugün Anadolu'nun dört bir yanında hayata geçirilen projelerle bir yandan ülkemizin AB standartlarını yakalama süreci hızlanıyor diğer yandan toplumun her kesiminden insanımıza Avrupa ülkelerinin yolu açılıyor. Daha önce belki köyünden dahi dışarı çıkamamış yavrularımız, gençlerimiz uçağa atlayıp Avrupa'ya gidiyor" diye konuştu. 

     

     -"10 yılda 1 milyar 200 milyon lira kaynak aktarıldı"- 

     

     Başbakan Erdoğan, konuşması öncesinde, katılımcılara izletilen videoda yer alan Muş Alpaslan Üniversitesi öğrencisinin "Dünyanın sadece Muş'tan ibaret olduğunu sanıyordum ama şimdi Erasmus'la dünyanın ne kadar küçük bir köy olduğunu görüyorum" şeklindeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Vaka bu... Okuyan, gezen meselesi. Bizler de dünyayı gezdikçe, gördükçe, çok daha farklı şekilde olayları yorumlamaya başladık" ifadelerini kullandı. 


  

       Başbakan Erdoğan, Marmaray'ı gerçekleştiremediler ama biz 'Gerçekleştireceğiz" dedik ve 29 Ekim'de Marmaray'ı açıyoruz" ifadelerini kullandı.


   

     AA



Geri Dön