28 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı, 29 Ekim'de hizmete açılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı, 29 Ekim'de hizmete açılacak!

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni dış hatlar terminali, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açılacak. İnşaatı devam eden dış hatlar terminalinin yüzde 75'i tamamlandı



İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanını'nın yapımı tüm hızıyla süren yeni dış hatlar terminalinin açılışının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişmesi için çalışmalar devam ediyor. Bilet fiyatlarındaki ucuzluğun yanı sıra uçuş tragiğindeki rahatlık nedeniyle yolcuların ilgisinin artıığı havalimanının dış hatlar terminalinin lüzde 75'i tamamlandı.

Yıllık 25 milyon yolcu olacak
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 4'ü Türk, 36'sı yabancı 40 havayolu şirketi, dünyanın 28 ülkesindeki 68 havalimanına uçuş gerçekleştirirken yeni dış hatlar terminalinin açılmasıyla yıllık 25 milyona çıkması bekleniyor. 320 bin metrekarelik dış hatlar terminalinde, 4 bin 718 araç ve 72 otobüs kapasiteli dört katlı otopark, 124 odalı havalimanı oteli, VIP ve apron manzaralı CIP bölümleri, çoklu uçak park ettirme sistemi, 5 bin metrekare restoran ve cafe alanı, 4 bin 500 metrekare ile Avrupa'nın en büyüklerinden biri olma özelliğine sahip olacak duty free alanı bulunacak.

68 noktaya uçuruyor
Dünyanın 68 farklı noktasına erişim sağlayan havalimanı, 2012 yılında yeni bir piste kavuşacak. 60 metre genişliğinde yapılacak pist ile aynı anda iniş ve kalkış yapılabilecek ve uçak sayısında azami kapasiteye erişilecek.
Gökhan ARTAN/Gazete Habertürk


Geri Dön