28 / 07 / 2024

Marmaray güzergahında yıkılması gereken 9 bina var

Marmaray güzergahında yıkılması gereken 9 bina var

Fatih Belediye Başkanı  Mustafa Demir, Marmaray'm Sirkeci istasyonundaki tünele inerek çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi aldı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Demir ve yanındakileri,  Marmaray  Bölge Müdür Yardımcısı  Siraç Karayağız karşıladı. Proje hakkında bilgi veren Karayağız, Avrupa ile Asya'yı denizin altından raylı sistemle birleştirecek Marmaray projesinde tünel kazı ve kaplama çalışmalarının 2011 yılında tamamlanacağını söyledi.

GÜNDE 15 METRE KAZILIYOR

 Karayağız, "Sirkeci istasyonuyla birlikte toplam uzunluk 3 bin 76 metre olacak. Henüz burada deniz bağlantısı yapılmadı. En kısa zamanda denize bağlamak için arkadaşlar çalışıyor. Yenikapı Sirkeci tünel çalışmalarında TBM'ler (Tünel Delme Makinaları) çalışıyor. Günde yaklaşık 15 metrelik kazı yapılıyor" dedi.

'MAKİNELER DURUYOR'

 Karayağız, karşılaştıkları  en büyük engelin, güzergah üzerinde yıkılması gereken ancak tahliye edilmeyen binalar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bazen karşımıza engel çıkabiliyor ve makine durmak zorunda kalıyor. Yıkılması söz konusu olan binaların henüz tahliye edilmemiş olması nedeniyle aksamalar olabiliyor. Bu gibi sebeplerle gecikmeler olabilir. Şu an güzergahta acil olarak boşaltılıp yıkılması gereken 9 bina bulunuyor."
Habertürk


Geri Dön