27 / 04 / 2024

Marmaray Halkalı’ya ne zaman gelecek!

Marmaray Halkalı’ya ne zaman gelecek!

Gebze-Halkalı arası yolculuk süresini 105 dakikaya indirecek olan Marmaray projesinin Halkalı’ya ne zaman geleceği ise merak konusu. Marmaray Halkalı’ya ne zaman gelecek sorusunun cevabı haberimizde…



Avrupa Yakası ile Asya Yakası’nı İstanbul Boğazı’nın altından birleştirerek Gebze-Halkalı arası mesafeyi 105 dakikaya indirecek olan  Marmaray  projesinin açılışı 29 Ekim’de yapılmıştı. Marmaray Halkalı’ya ne zaman gelecek sorusu ise merak konusu. 

Marmaray Halkalı’ya ne zaman gelecek!

2015’te hizmete açılacak

CR3 sözleşmesi kapsamında Halkalı istasyonunun açılışı 2015 yılında yapılması planlanıyor. İnsan kalabalığının olduğu yerden uzak bir noktada olan istasyon Halkalı’dan sonra Ispartakule’ye kadar bağlanacak. 


Halkalı Marmaray durakları

Halkalı’nın ulaşım sorununa büyük oranda çözüm olması beklenen Marmaray Halkalı durakları ise şöyle;

Barboros

Malazgirt

Mimar Sinan

Fatih

Halkalı Meydan

Hastane

Yarımburgaz

Halkalı Garı


Asrın projesi

Dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen ve “Asrın Projesi” olarak tanımlanan Marmaray projesi ile Gebze ve Halkalı arası yolculuk süresi 105 dakikaya inecek. İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna yolculuk süresini dakikalara indiren proje tamamlandığında; 


Bostancı ve Bakırköy arası 37 dakika

Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12 dakika

Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakikaya inecek…


Marmaray durakları fiyatları

Tek yönde saatte 75 bin, günde ortalama 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedeflenen Marmaray durakları fiyatları ise 1,95 TL olarak belirlendi. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön