29 / 04 / 2024

Marmaris Beldibi Mahallesi'nde yangın!

Marmaris Beldibi Mahallesi'nde yangın!

Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi' nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de devam etti. Saatler süren çalışmanın ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı...



Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan orman yangını gece saatlerinde de devam etti. Saatler süren çalışmanın ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. 


Öte yandan, Muğla'nın Gökova Körfezi'nde ve Seydikemer ilçesinde de yangın çıktı.


Muğla’nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesi’nde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Büyük çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan ormanda çıkan yangın rüzgarın hızıyla giderek büyüdü. Marmaris’teki ekipler büyüyen yangın karşısında yetersiz kalınca Aydın ve Denizli’den de ekip takviyesi yapıldı.


Gece saatlerinde hava müdahalesi kesilince yerden ekipler alevlerin önüne kesebilmek için çalıştı. Sürekli olarak arazöz ve itfaiye ekipleri yangına su taşırken, yangın alanına dazer ve iş makineleri sevk edildi. Beldibi Mahallesi Çamlık Sitesi'ne alevlerin 50 metre yaklaşması üzerine AFAD ekipleri site sakinlerinden evlerden uzaklaşmalarını istedi. Site sakinleri ile AFAD ekipleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, site içerisine park eden araçlar nedeniyle arazözler içeri girmekte zorlandı.




Milliyet 


Geri Dön