29 / 04 / 2024

Marmaris'i bir günde 3 bin turist ziyaret etti!

Marmaris'i bir günde 3 bin turist ziyaret etti!

Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva" ve Bahama bayraklı "Silver Spirit" isimli yolcu gemileri Marmaris'e geldi. Aynı gün gelen iki kruvaziyerle yaklaşık 3 bin turist bölgeyi ziyaret etti




Akdeniz turu kapsamında Yunanistan'ın Heraklion Limanı'nın ardından Marmaris'e gelen dev kruvaziyer Aida Diva, limanın büyük rıhtımına, Yunanistan'ın başka bir adası olan Patmos'tan yola çıkan Silver Spirit ise küçük rıhtıma yanaştırıldı. Aida Diva'da çoğu Alman 2 bin 399 yolcu ve 612 personel, diğer gemide de önemli bir kısmını ABD'lilerin oluşturduğu 431 yolcu ve 367 personel bulunduğu belirtildi. 


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemilerden inen turistler, yat limanı bölgesinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Yolculardan bir kısmı ilçe merkezinde kalarak çarşıyı gezip deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda vakit geçirirken bazıları ise günübirlik turlara katıldı. Tekne turlarına ilgi gösteren turistler, koyları yakından görme fırsatını elde etti. Turistlerin bir kısmı da otobüslerle gittikleri çevredeki antik yerleri ziyaret etti, bölgenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştı. 


Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin 203 grostonluk Aida Diva adlı geminin 250 metre uzunluğunda olduğu, içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonları bulunduğu bildirildi. Silver Spirit'in ise 196 metre uzunluğunda ve 36 bin 9 groston ağırlığında olduğu öğrenildi.


İki kruvaziyerin de sezon boyunca rotalarına, belirli aralıklarla Marmaris'i dahil etmesinin beklendiği bildirildi. Gece saatlerinde ilçeden ayrılması beklenen gemilerden ​Aida Diva Antalya'ya, Silver Spirit de Yunanistan'ın Mikonos Adası'na gidecek. 


Geri Dön