15 / 05 / 2024

marmaris kruvaziyer turizmi

marmaris kruvaziyer turizmi

Marmaris'te, kruvaziyer yoğunluğu yüz güldürdü. Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden ve Doğu Akdeniz'de tura çıkan dev kruvaziyerlerin önemli uğrak noktalarından Marmaris'te ekim ayında gemi bereketi yaşanıyor.

Marmaris'e Ekim ayında 29 gemi ile 37 bin turist gelecek!

Marmaris Liman İşletmesi'nden alınan bilgileye göre, 3-31 Ekim tarihleri arasında dev gemiler ilçeye 29 sefer yapacak. Turizm mevsiminin son günlerinde kapalı çarşı ve Yat Limanı'nı hareketlendirmesi beklenen seferler, 3 Ekim'de başlayacak

Marmaris'i bir günde 3 bin turist ziyaret etti!

Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden İtalyan bayraklı "Aida Diva" ve Bahama bayraklı "Silver Spirit" isimli yolcu gemileri Marmaris'e geldi. Aynı gün gelen iki kruvaziyerle yaklaşık 3 bin turist bölgeyi ziyaret etti

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

marmaris kruvaziyer turizmi Haberi

marmaris kruvaziyer turizmi


Ay içerisinde ilçeye rotasını çevireceği açıklanan kruvaziyerlerden "Aida Diva" ve "Nautica" Marmaris'e geldi. Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen İtalyan bandıralı "Aida Diva", limanın büyük rıhtımına, Marshall Adaları bayraklı "Nautica" ise küçük rıhtıma yanaştırıldı. Gemilerde çoğunluğu Alman ve ABD'li yaklaşık 4 bin turist bulunduğu belirtildi.


Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemilerden ayrılan turistler, havanın güzel olmasını fırsat bilerek ilçe merkezini gezdi. Deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturan yolcular, güneşin tadını çıkardı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılırken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. Turizm sezonunun son günleri yaşanan ilçede, gemiler dolayısıyla özellikle çarşı bölgesinde hareketlilik yaşandı.  


Marmaris'e günübirlik olarak gelen kruvaziyerlerden "Aida Diva"nın Antalya'ya, "Nautica"nın ise Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmek üzere gece saatlerinde limandan demir alacağı öğrenildi. 


- Havalar serinledi, gemi sayısı arttı


Marmaris...