28 / 04 / 2024

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.



2014’ün ilk iki ayında kruvaziyer turizmiyle Alsancak Limanı’na gelen yolcu sayısı 15 bin 163 iken, bu sayının 2015’in aynı döneminde 7 bin 232 kişide kaldığını belirten İşler, “Yani yaşanan değer kaybı yüzde 52.3 oldu” dedi. GİDEREK AZALIYOR ETİK’in raporunda 2015 0cak ve Şubat ayı verilerine göre İzmir’e gelen kruvaziyer gemi sefer sayısının yalnızca 5 olduğuna yer verildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Kruvaziyer turizmi anlamında  İzmir  büyük avantajlara sahip. Coğrafik konumuyla birlikte İzmir Kruvaziyeri, ‘başlangıç’ ya da ‘bitiş noktası’ olarak kabul edildiğinde, kenti ziyaret eden turisti şehirde tutabilmek daha mümkün olur. Çünkü, karaya ayak basan turist, böylece şehri daha iyi tanıma ve daha çok gezme fırsatı bulacaktır” diyerek, İzmir’in sahip olduğu avantajları yabancı gemi sayısını artırmaya yönelik kullanılması gerektiğini söyledi.


DİKİLİ DİBE ÇAKILDI FOÇA SIFIR ÇEKTİ

ETİK raporunda ayrıca Dikili Limanı’ndan giriş yapan turist sayısındaki büyük düşüş dikkat çekti. Ocak ayında Dikili Limanı’ndan giriş yapan yabancı turist sayısı 245 iken, bu sayının Şubat ayında yaşanan akıl almaz düşüşle bire inmesi şaşırttı. Foça Limanı’nda ise daha dramatik bir tablo ortaya çıktı. Ocak ve Şubat aylarında Foça Limanı’ndan hiçbir yabancı turistin giriş yapmaması, Foça’nın çekim cazibesi olma yolunda ciddi atılımlar yapması gerektiğini gözler önüne serdi.



Hürriyet 


Geri Dön