30 / 04 / 2024

İzmir kruvaziyer turizminde son durum

İzmir kruvaziyer turizminde son durum

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirmesinde sona yaklaşıldı!

İzmir Alsancak Limanı, özelleştirmede sona yaklaşıyor. Özelleştirme İdaresi'nin İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı olmak üzere ikiye ayırdığı Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesinin, 2016 yılının ilk yarısında yapılması planlandı.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

ÖYK Kalamış Limanı'nın imar planına itirazları reddetti!

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'na yönelik onaylanan imar planına yapılan itirazları reddetti. ÖYK; İzmir Kruvaziyer Limanı alanına yönelik kullanım kararlarını getiren imar planı değişikliklerini onaylandı.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Akdeniz kruvaziyer turizminde lider olma hedefinde!

Türkiye Kruvaziyer Platformu, 2. Genel Toplantısını geçtiğimiz haftalarda Ankara 'da yaptı. Toplantıya, 16 farklı limanla kentin temsilcileri, kruvaziyer turizm acenteleri katıldı.

İzmir kruvaziyer turizminde değer kaybediyor!

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

İzmir kruvaziyer turizminde son durum Haberi

İzmir kruvaziyer turizminde son durum

2014’ün ilk iki ayında kruvaziyer turizmiyle Alsancak Limanı’na gelen yolcu sayısı 15 bin 163 iken, bu sayının 2015’in aynı döneminde 7 bin 232 kişide kaldığını belirten İşler, “Yani yaşanan değer kaybı yüzde 52.3 oldu” dedi. GİDEREK AZALIYOR ETİK’in raporunda 2015 0cak ve Şubat ayı verilerine göre İzmir’e gelen kruvaziyer gemi sefer sayısının yalnızca 5 olduğuna yer verildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Kruvaziyer turizmi anlamında İzmir büyük avantajlara sahip. Coğrafik konumuyla birlikte İzmir Kruvaziyeri, ‘başlangıç’ ya da ‘bitiş noktası’ olarak kabul edildiğinde, kenti ziyaret eden turisti şehirde tutabilmek daha mümkün olur. Çünkü, karaya ayak basan turist, böylece şehri daha iyi tanıma ve daha çok gezme fırsatı...