28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Veysel Eroğlu: İzmir'i turizm markası yapacağız!

Turizmi 12 aya yaymayı hedeflediklerini belirten AK Parti milletvekili adayı Bakan Veysel Eroğlu, "Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i marka yapacağız" dedi.



İzmir'de turizmi harekete geçirmek için projelerinin hazır olduğunu vurgulayan AK Parti adayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymamız lazım" dedi. Kruvaziyer, doğa ve sağlık turizminde İzmir'i harekete geçirecek adımlar atmak istediklerini belirten Eroğlu, İzmir'de alternatif turizm imkânlarını geliştireceğiz, deniz ve tabiatı buluşturacağız. Zengin turistler için ülkemizi cazip hale getireceğiz. İzmir'de Tabiat Turizmi Master Planı'na göre belirlenen alanlarda mağaracılık, dağcılık, kuş gözlemciliği, tabiat yürüyüşü gibi tabiat turizmi etkinliklerinin geliştirilmesini sağlayacağız. Bu alanlarda ihtiyaç duyulan çevre düzenlemesi, tesis ve projeleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 



'Önemli potansiyel' 

İzmir Kuş Cenneti'nde yeni bir ziyaretçi merkezi ve bisiklet istasyonu yapılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Suyla tedavinin ilk uygulandığı şehir olan İzmir, sağlık turizminin merkezi olmak için gerekli potansiyele sahiptir. İzmir'i, sahip olduğu potansiyeli harekete geçirereceğiz. İzmir, sağlık ve güzellik denince Dünyada akla ilk gelen şehirlerden biridir."



Serbest Bölge planı 

En önemli projelerinin Ticaret ve Turizm Serbest Bölgesi kurmak olduğunu söyleyen Eroğlu, "Bunun için uygun 4 yer tespit ettik. En güzel yeri turizmcilerimizin de görüşünü alıp, harekete geçeceğiz. 


Gümrüksüz alışveriş 

İçinde yat limanı olacak. Zengin turist gelecek, alışverişini yapacak, yöresel ürünler alacak ve en az 10-15 bin dolar bırakıp dönecek. Buradaki işletmelere, serbest bölgelerdeki gibi muafiyetler tanınacak. Gümrüksüz alışveriş yapılabilecek. Denizle ormanın kucaklaştığı muhteşem bir bölge ilan edeceğiz" dedi. 


TERAPİ Ormanları 

Önümüzdeki dönemde İzmir'de Terapi Ormanları kuracaklarını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Burada, yeşilin huzurlu atmosferinde insanların daha sağlıklı, daha huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirmesini sağlayacağız. Su seslerinin yaprak hışırtılarıyla buluştuğu, insanların ormanlarda tabii olarak yetişen meyveleri toplayabilecekleri, yürüyüş yapabilecekleri, şehir stresinden uzaklaşacakları ortamlar tesis edeceğiz. 

İnşallah Türkiye'ye birdaha ki gelişinizde İzmir'deki sağlık ve terapi ormanında da gezme imkanınız olacak" dedi. 


YİD modeli ile yenileme 

Kongre turizmi için de çalışmalar yapacaklarını dile getiren AK Parti  İzmir  milletvekili adayı Veysel Eroğlu şunları kaydetti: "Yüksek getiri sağlayan yat turizminin geliştirilmesi için Yeni Foça ile Turan Yat Limanı'nı tamamlayacağız. Şakran, Urla, Bayraklı ve Çeşme'de YİD modeli ile yeni yat limanları inşa edeceğiz. Yılda 2 milyondan fazla turistin ziyaret edeceği İzmir, kruvaziyer limanı ile istihdamın ve ticaretin vazgeçilmez adresi oluyor. Kruvaziyer Limanı, yolcu ve yük limanı olarak faaliyet gösterecek." 




Milliyet Ege



Geri Dön