03 / 05 / 2024

Marmaris'te icradan 1 milyon 102 bin TL'ye satılık arsa!

Marmaris'te icradan 1 milyon 102 bin TL'ye satılık arsa!

Marmaris 1. İcra Müdürlüğü, Muğla İli, Marmaris İlçesi, Tepe Mahallesi, Kızılcaburun Mevkii, 346 ada, 5 parselde yer alan 1.470 metrelare alanlı arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Marmaris 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

MARMARİS 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No : 2009/858 TLMT

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın;

TAPU KAYDI: Taşınmaz; Muğla ili, Marmaris ilçesi, Tepe Mahallesi, Kızılcaburun mevkii,346 ada 5 parselde kayıtlı, 1.470,00 m2 yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazdır. ÖZELLİKLERİ : Taşınmaz; Marmaris ilçesi, Yeni Datça Yolu üzerindedir .Taşınmaz keşif tarihi itibariyle boş arsa vasfındadır,üzerinde değerini etkileyecek yapı ve bitki örtüsü bulunmamaktadır. Taşınmaz;şehir merkezine ve denize 1500 mt.mesafededir. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU : Taşınmazın imar planındaki yeri:Tercihli kullanım alanı(Konut-Günübirlik Tesis Alanı)- İnşaat Düzeni:Ayrık nizam-Kat adedi:Konut yapılması halinde 2 kat-günübirlik tesis yapılması halinde 1 kat-Bina yüksekliği .Konut yapılması halinde 7.00 mt-günübirlik tesis yapılması halinde:4.50 mt-Ön bahçe uzaklığı:35 mtJik yoldan 10.00mt-8.00mt ve 5.00mt.lik yollardan:5.00mt-yan bahçe uzaklığı 3.00 mt-Arka bahçe uzaklığı:h/2-Çatı meyili:%33-arsanın emsal alanı konut yapılması halinde:TAKS 0.15-KAKS:0.30-Günübirlik tesis yapılması halinde E:0.05 olarak Marmaris Belediye Başkanlığının 22.02.2010 tarih 851 sayılı yazılarına ekli İmar Durum Belgesi ile bildirilmiştir.

DEĞERİ: 1.102.500,00-TL Satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları;

1- Satış 30.05.2011 Pazartesi günü saat 14:25-14:35 arasında Marmaris 1. İcra Müdürlüğü adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin %60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 09.06.2011 Perşembe günü saat 14:25-14:35 arasında Marmaris 1. İcra Müdürlüğü adresinde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranının taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyeninin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi (Türk Lirası ve devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile %18 KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön