15 / 05 / 2024

Marmaris'te milyon dolarlık rezidansa mühür!

Marmaris'te milyon dolarlık rezidansa mühür!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde milyon dolar değerinde denize sıfır konumdaki bir rezidansın 60 dairesi, projeye aykırılık bulunduğu gerekçesiyle mühürlendi. İlçede başka binalarında aynı gerekçeyle mühürleneceği belirtiliyor.



Marmaris'te 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Emlak Müşavirleri Derneği Balkanı Yusuf Kenan Akkuş'un yaptığı şikâyetlerin ardından haşlayan mühürleme olaylarına bir yenisi daha eklendi. 


Bir inşaat firmasının Siteler Mahallesinde yaklaşık 5 yıl önce yaptığı rezidans konutlarında bulunan 60 daire, projeye aykırılık tespit edildiği gerekçesiyle Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mühürlendi. 

Daire sahipleri evlerine mühür fekki yaparak girdi.

 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Akkuş. basın toplantısı düzenleyerek söz konusu yapı firmalarının inşa ettiği yapıların projeye aykırı olduğunu, meskenlerin ayıplı olarak satıldığını iddia etmişti. İlçede bazı şirketlerin yaptığı bütün binaları "haksız kazanç ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikâyet ettiğini açıklayan Akkuş, "Bu turnalar kanunu hiçe sayarak inşaat yapıp satıyor. Turizm bölgesi olarak ayrılan yerlere rezidans adı altında lüks konutlar yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten bu yolsuzlukları biliyordu. Yani hakları olamayan bu şeyi gasp ediyorlar. Sebepsiz bir zenginleşme var. Sadece onları değil, onlar gibi çalışan herkesi şikâyet ettim" şeklinde açıklama yapmıştı.


İlçede önümüzdeki günlerde de proje aykırılığı bulunan binaların mühürlenmeye devam edileceği öğrenildi.

 

Muğla Yenigün Gazetesi




Geri Dön