30 / 04 / 2024

Marmaris'te orman yangını çıktı!

Marmaris'te orman yangını çıktı!

Yerleşim yerlerinin yakınında çıkan yangında yaklaşık 5 dönüm orman alanı zarar gördü...



Marmaris'te yerleşim yerlerinin yakınında çıkan yangında yaklaşık 5 dönüm orman alanı zarar gördü. 


Hisarönü köyünün Değirmenyanı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle kuru otların tutuşması sonucu başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve belediyelerin itfaiye ekipleri yangına ilk müdahaleyi yaptı. Havadan 2 helikopter, yerden ise yaklaşık 200 işçi, 20 arazöz ve köylülerin söndürme çalışmasına katıldığı yangın, yaklaşık bir saat içinde kontrol altına alındı. 


Yerleşim yerlerine yakın noktada etkili olan yangını söndürmek için mahalle sakinleri de seferber oldu. Kovalarla elden ele taşıdıkları suları alevlere döken vatandaşlar, ekiplere söndürme çalışmasında yardım etti. 


Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 dönüklük orman alanının zarar gördüğünü söyledi. Köylülerin zamanında haber vermesi ve  yapılan erken müdahalenin yangının büyümesini engellediğini belirten Şahin, "Rüzgar nedeniyle yangın çok daha tehlikeli olabilirdi. Evlerin çok yakınında çıkan yangının çıkış nedeni jandarma ekiplerince araştırılıyor. Rüzgar ters yönde esseydi evlere de sıçrayabilirdi" dedi. 


Yangının söndürüldüğünü ifade eden Şahin, ekiplerin bir süre soğutma çalışması yapacağını kaydetti. 


Bu arada, yangına müdahale ederken elinden yaralanan bir orman işçisine, 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. 


AA


Geri Dön