28 / 04 / 2024

Marmaris'teki eski havaalanı mecliste konu oldu!

Marmaris'teki eski havaalanı mecliste konu oldu!

Muğla Milletekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.



Marmaris teki eski havaalanı mecliste konu oldu!


Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ, söz konusu havaalanının havacılık turizmi ve sivil havacılığın gelişmesi için değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sordu.


Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Marmaris'e 40 km uzaklıkta bulunan, Ula İlçesine bağlı Kızılyaka Mahallesi Yazla mevkiinde bulunan eski havaalanı 2.Dünya Savaşından sonra kaderine terk edildiğini ifade eden Üstündağ, "Muğla'ya 37, Marmaris'e 40, Ula'ya 27, Akyaka'ya 12, Datça'ya 120 kilometre mesafede olan Kızılyaka Havaalanını bir zamanlar pistleri ve hangarları ile küçük uçak ve helikopterlerin inip kalkabileceği bir alana sahiptir." dedi.


Üç bin dönüm arazi üzerine inşa edilen Kızılyaka Mahallesindeki havaalanı Türk Hava Kurumuna tahsis edilmesine rağmen hiçbir yatırım yapılmadığından, bugün köylüler tarafından mera olarak kullanılmakta olduğu ifade eden Üstündağ şu soruları sordu;


1-     Söz konusu havaalanı, havacılık turizmi ve sivil havacılığın gelişmesi için değerlendirilemez mi?


2-     Gökova ve Marmaris'e olan yakınlığı sebebi ile bir cazibe merkezi olabilecek bu havaalanı, küçük uçak ve helikopterler için yeniden düzenlenip yöreye ekonomik katkı sağlayamaz mı?


3-     Bu havaalanının tekrar faaliyete geçirilmesi ile başta Marmaris ve Muğla olmak üzere yakın beldelerin turizmine katkı yaratması sağlanamaz mı?


4-     Türk Hava Kurumuna tahsis edildiği belirtilen bu havaalanı için tahsisin kaldırılması ya da Türk Hava Kurumu ile gerçekleştirilecek herhangi bir planlamanız var mıdır?





Geri Dön