11 / 05 / 2024

muğla eski havaalanı Muğla Milletekili Akın Üstündağ

muğla eski havaalanı Muğla Milletekili Akın Üstündağ

Muğla Milletekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Büyükşehir'den Arasta’ya tarihi dokunuş!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Arasta’daki eski Yağ Hali olarak bilinen alanı yeni yüzüyle Muğlalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Demet Evgar Muğla'dan 250 bin TL'ye ev aldı!

Büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. doğal yaşamayı seven Demet Evgar, Muğla’da eski bir köy evi satın aldı...

Anka Yapı'nın Muğla Yatağan bürosu açıldı!

Anka Yapı AŞ.’nin Muğla Yatağan bürosunun açılışı Yatağan protokolünün de katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde kurdeleyi Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, ANAP Eski Milletvekillerinden Nevzat Özer, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Özler kesti.

Muğla Dalaman Havalimanı'nın inşaatı geciktirildi mi?

Muğla Dalaman Havalimanı işletici firması YDA'nın avukatı Turan Aras, havalimanında yapımına başlanacak olan 200 milyon avro değerindeki yeni iç hatlar terminali inşaatının, eski kiracılar tarafından geciktirildiğini bildirdi.

Eski Muğla evleri beyaza boyandı!

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, ücretsiz dağıtılan kireçlerle evlerine badana yaptı

Muğla Bozüyük’e iki yeni köprü!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bozüyük Mahallesi ulaşım yolu üzerindeki Alişar ve Akçay dereleri üzerindeki eski ve dar iki köprüyü yıkarak yerine 44 metre ve 19 metre uzunluğunda iki yeni, modern köprü yapımı için çalışmalara başladı.

Marmaris'teki eski havaalanı mecliste konu oldu!

Muğla Milletekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Muğla'ya 2 yeni hastane yapılıyor!

Muğla Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa İnci bugünkü yazısında Muğla'da yapımı tamamlanmak üzere olan hastaneyi ve eski hastanenin yerine neyin yapılacağını anlattı. İnci, Muğla'ya 2 hastanenin geldiğini müjdeledi.

Muğla'daki eski garaj alanına lüks konut mu yapılacak?

Muğla Milas Gazetesi'nin yazarlarından Özcan Özgür bugünkü yazısında Muğla'daki eski garaj alanına lüks konut yapılacağından bahsetti. İşte Özcan Özgür'ün o yazısı...

Muğla Güllük Marina Projesi için soru önergesi hazırlandı!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, eski Güllük Limanı ve Güllük Marina Projesi konusundaki belirsizlik hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdi.

Muğla Port Kazıklı ulaşım!

Muğla Port Kazıklı ulaşım bilgilerine göre proje Milas Merkeze 15 kilometre, İzmir-Bodrum anayoluna 6 kilometre,Bodrum Havaalanı'na 37 kilometre, Didim’e 26 kilometre, Akbük’e 8 Kilometre, Bodrum merkeze 20 deniz mili kadar uzaklıkta yükseliyor.

Muğla'daki tarihi Apostol Hanı eski ihtişamına kavuştu!

Muğla'da yaşayan Rumların sahip olduğu, yaklaşık 160 yıllık Apostol Hanı, restorasyon çalışmasının ardından eski ihtişamına kavuştu. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ilkokul olarak hizmet veren han, 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti..

muğla eski havaalanı Muğla Milletekili Akın Üstündağ Haberi

muğla eski havaalanı Muğla Milletekili Akın Üstündağ


Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan eski bir havaalanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Üstündağ, söz konusu havaalanının havacılık turizmi ve sivil havacılığın gelişmesi için değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini sordu.


Üstündağ sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Marmaris'e 40 km uzaklıkta bulunan, Ula İlçesine bağlı Kızılyaka Mahallesi Yazla mevkiinde bulunan eski havaalanı 2.Dünya Savaşından sonra kaderine terk edildiğini ifade eden Üstündağ, "Muğla'ya 37, Marmaris'e 40, Ula'ya 27, Akyaka'ya 12, Datça'ya 120 kilometre mesafede olan Kızılyaka Havaalanını bir zamanlar pistleri ve hangarları ile küçük uçak ve helikopterlerin inip kalkabileceği bir alana sahiptir." dedi.


Üç bin dönüm arazi üzerine inşa edilen Kızılyaka Mahallesindeki havaalanı Türk Hava Kurumuna tahsis edilmesine rağmen hiçbir yatırım yapılmadığından, bugün köylüler tarafından mera olarak...