15 / 05 / 2024

Mart ayı sosyal yardım ödemeleri! 2023 Mart ayı sosyal yardım parası ne zaman yatacak?

Mart ayı sosyal yardım ödemeleri! 2023 Mart ayı sosyal yardım parası ne zaman yatacak?

Sosyal yardım ödemeleri bu ödemeleri alan hak sahipleri tarafından sorgulanmaktadır. İşte 2023 Mart ayı sosyal yardım ödemelerine dair detaylar!



BAKAN YANIK AÇIKLADI! 2023 MART AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde mart ayı ödemelerinin bugün başlayacağını bildirdi. Yanık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Çocuk Desteği Bileşeni çerçevesinde 2,4 milyon hane için 1 milyar lira ve Aile Desteği Bileşeni içinde 3,3 milyar lira olmak üzere toplam 3,3 milyon haneye 4,3 milyar lira tutarında destek ödemesi yapılacağını bildirdi.

"Türkiye Aile Destek Programı ile 2022 Temmuz ile 2023 Şubat döneminde 3,5 milyon eve toplam 21,7 milyar lira destek sağlayacağız." diyen Bakan Yanık, aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira ödemenin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuran kişinin;

  • T.C olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması halinde,
  • Hane içinde memur, noter ya da muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar çerçevesinde olan kişi ya da kişilerin bulunması hallerinde başvurular değerlendirmeye alınmaz.
  • Bu kriterlerin yanında başvuran kişinin cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ve tutuklu olması,
  • Öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler ile yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişiler,
  • Zorunlu askerlik görevini yerine getiren er, erbaş statüsündeki askerler bu ödeme programının dışında tutuluyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön