16 / 05 / 2024

Martı Afrodisias temel atma töreni gerçekleşti!

Martı Afrodisias temel atma töreni gerçekleşti!

Türkiye 'nin turizm odaklı ilk GYO 'su Martı GYO, portföyünde yer alan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Martı GYO, yatırım tutarı 3,5 milyon dolar olan yeni butik oteli Martı Afrodisias ile üst gelir grubu turisti hedefliyor...



Türkiye 'nin turizm odaklı ilk GYO 'su Martı GYO, portföyünde yer alan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. MARTI GYO, yatırım tutarı 3,5 milyon dolar olan yeni butik oteli Martı Afrodisias ile üst gelir grubu turisti hedefliyor.   4 Mayıs 'ta temeli Kültür ve Turizm Bakanı ERTUĞRUL GÜNAY tarafından atılan otel Aydın Karacasu- Afrodisias bölgesinin ilk oteli olma özelliğini taşıyacak.

Martı GYO, 2011 yılını yeni yatırımlara odaklanma ve büyüme yılı ilan etti. şžubat ayında Marmaris   Maliye Kampı arazisine en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanan Martı GYO, şimdi de Aydın Karacasu- Aphrodisias bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımla butik otelcilikte büyümesini sürdürüyor. Butik otel yatırımının 3. halkasını oluşturan Martı Afrodisias Oteli'nin temeli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın katılımı ile gerçekleşti.

Martı Otelleri A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı OYA NARİN açılış konuşmasında   “ Afrodisias sadece Anadolu 'nun değil tüm dünyanın bir zenginliğidir. Elimizdeki resmi verilere göre 2010 yılında 250.000 kişinin yöreyi, 145.000 kişinin ise müzeyi ziyaret ettiğini biliyoruz.     Acenteler bu yıl sayının daha da artacağını ifade ediyorlar. Böylesine yabancı turistin ilgisine mazhar olan bir bölgede konaklamaya uygun bir otelin bulunmaması turizm açısından büyük eksiklikti. Bölgeye bu katkıyı sağlamak yönünde yerel  ve merkezi yönetimden aldığımız cesaretlendirmelerle bugün 3. butik otelimiz MARTI AFRODİSİAS 'ın temelini atıyoruz. Bugün Martı ailesi olarak hem çok heyecanlıyız hem de büyük onur duyuyoruz. Otelimizi büyük bir hızla tamamlayarak 2012 Mart 'ında hizmete sokacağız ” diye konuştu.   OYA NARİN sözlerini söyle sürdürdü: “Turizm sektörü, Türk ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörüdür. Türkiye 'de bu denli hızla büyüyen başka bir sektör yoktur. Ege kıyıları ülke turizm girdilerinin   %20 ' sine sahip. Ege Bölgesi 'nin turizm pastasından daha büyük bir pay alması için yeni düzenlemelerin yapılması ve yeni turizm alanlarının yaratılması gerekmektedir. ”

ANTİK çAĞIN RUHU MARTI İLE HAYAT BULACAK
Afrodidias 'ın “ilk ve tek oteli ” olma özelliğini taşıyacak Martı AFRODİSİAS, 3 bin 622 bin m2 alan üzerinde yer alacak ve 42 odadan oluşacak. Otel içinde halı, kuyumculuk, kilim gibi yöresel el sanatları ürünlerinin satılacağı küçük bir çarşı yeri ve tüm yöreye hizmet verecek olan bir gurme lokanta da yer alacak.   Tamamen SIT alanı dışında yer alan otel, nar ve zeytin bahçeleri arasında ekolojik turizm tutkunları açısından da özel bir destinasyon olarak planlandı.

GEçMİşžTEN GELECEĞE AFRODİSİAS HEYKEL OKULU
Antik çağlar 'ın görkemli bir kenti olan Afrodisias, Babadağ eteklerinde, denizden yaklaşık 600 m yükseklikte bir plato üzerinde konumlanmakta. şžehrin adı Afrodisias,     Yunan mitolojisindeki aşk tanrıçası Aphrodit 'ten türemiştir. Aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit adına kutsal törenler yapılan Aphrodisias kenti, Antik çağ 'ın önde gelen mimarlık, sanat, heykeltıraşlık ve inanç merkezleri arasında yer almaktaydı.

Afrodisias, Roma döneminde çok bilinen “heykel okulu ” ile bir sanat merkezi haline gelmiş Babadağ 'dan çıkarılan beyaz, gri mavi mermerlerden heykeltıraşlar için özel bir malzemeydi.   Döneminde her yıl çevre bölge ve şehirlerden de heykel sanatçılarının katıldığı büyük heykel yarışmalarının düzenlendiği Afrodisias 'ın tarihten gelen bu özelliği şimdi Martı tarafından otel içinde hayata geçirilecek olan ‘ ' MARTI AFRODiSİAS HEYKEL OKULU ' ' ile konuklara ve gelecek kuşaklara aktarılacak. Yerli ve yabancı heykel sanatçılarına açık olacak okulda atölye çalışmalarının da yapılması planlanıyor.

MARTI BUTİK OTELCİLİKTE İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR
Martı, şžirince 'de hizmet vermekte olan Güllü Konaklar 'ın yanı sıra,     Orhaniye 'deki Martı Marina içinde yer alan ve Temmuz ayında hizmete girecek olan 28 odalı Hemitea Oteli 'nden sonra butik otel yatırımlarının 3. halkası olan MARTI AFRODiSİAS ' la   sektördeki büyümesini devam ettiriyor.

MARTI GYO YATIRIMLARIYLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Martı GYO, Ocak ayının ilk haftasında ihalesine katıldığı Marmaris Mal Müdürlüğü 'ne ait 22 bin 521 bin dönümlük Maliye Kampı arazisini 7 şžubat 'ta imzalarını atarak 49 yıllığına kiraladı. Ege 'nin ilk turizm yatırımcılarından olan Martı Grubu böylece pazar payını büyüterek, Marmaris 'teki 477 oda 984 yatak olan kapasitesini, mevcut imar planına göre 700 yatak ilave ederek 1684 yatak kapasitesine ulaştırmayı planlamaktadır. Martı GYO, doğal ve tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Marmaris-Sarıgerme bölgesinde de 79.000 m2 'lik araziye yatırım yapmak için devletten 2051 yılına kadar daimi ve bağımsız üst hakkını almıştır. 2013 'te tamamlanması planlanan Dalaman Uluslararası Havaalanı 'ndan sadece 15 dakika (16 km) uzaklıkta olan Sarı Germe Tatil Köyü 450 oda ve 35 villasıyla 1.100 misafire hizmet verecek.   Temmuz ayında açılması planlanan Martı Marina 'da yer alacak 28 odalı Hemitea Oteli, Martı GYO 'nun ikinci butik otelİ olacak ve üst gelir grubunu Marmaris kıyılarına çekecek. çerkezköy 'de bulunan Narin Park projesinde bu yıl 320 konut teslim ederek 550 konutluk ilk etabı bitirecek olan Martı GYO projenin 450 konutluk ikinci fazının satışına ekim-kasım aylarında inşaatına ise Mart 2012 de başlayacak.

Tüm yatırımların tamamlanmasıyla Martı GYO portföyündeki aktifler toplamı 250 milyon dolara ulaşacak.


Geri Dön