03 / 05 / 2024

Martı GYO, iki yeni otel yapacak!

Martı GYO, iki yeni otel yapacak!

Turizm odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Martı GYO´nun halka arz edilecek yüzde 49 hissesi için bugün ve yarın yatırımcılardan talep toplanacak



Tekstil ve turizmde yatırımları ile bilinen Narin Grubu bünyesindeki Martı Otel İşletmeciliği´nin iştiraki Martı GYO, halka arzdan elde edeceği 50-55 milyon dolarlık gelirle, yeni turizm-konut yatırımlarına odaklanacak. Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, "Net aktif değeri 156 milyon lira olan şirketin halka arzından 50-55 milyon lira gelir elde edeceğiz. İki yılda 2 yeni otel yapacağız" dedi.

Emre Narin, 1967´de adım attıkları turizmde Türkiye´nin ilk resort tatil köyünü kurduklarını, 1989´da Martı Otelcilik´i halka açtıklarını hatırlatarak, "21 yıllık halka açılma kültürümüzle Martı GYO´yu da halka açıyoruz" dedi.
Haftaya borsada
Şirketin net aktif değerinin 156 milyon lira, ödenmiş sermayesinin 56 milyon lira olduğunu kaydeden Emre Narin, "Martı GYO´nun karma (hibrid) diye adlandırılan portföyü, turizm, marina ve konut yatırımlarından oluşuyor. Bu sayede hem düzenli kira getirisi, hem de turizm ve gayrimenkulde gerçekleştireceğimiz proje ve yatırımlarla gelecekten umutluyuz" dedi. Şirketin halka arzı için, bugün ve yarın, 1.42-1.60 TL fiyat aralığından talep toplanacak, önümüzdeki hafta perşembe veya cuma günü hisseler borsada işlem görmeye başlayacak.
Emre Narin, halka arzdan 50-55 milyon dolar seviyesinde gelir beklediklerini belirtti ve şöyle devam etti: "İki senelik yatırım programı kapsamında Martı Sarıgerme ve Gökova´daki Martı Giova tesisleri inşa edilerek 2012´de hizmete girecek. Antalya Tekirova´daki Martı Myra´da renovasyona gitmeyi, Tekirdağ-Çerkezköy´deki konut projemiz Narinpark´ın ikinci fazının inşaatının da 2011 sonunda başlamasını planlıyoruz. 2013´e kadar 45-50 milyon dolarlık yatırım yapacağız."

1800 konut yapacak

EMRE Narin, Martı GYO´nun, Martı Myra Tatil Köyü ve Martı Marina´dan yılda 5-5.5 milyon dolar kira geliri elde ettiğini, yapılacak 2 yeni otel yatırımı ile bu rakamın 2012´de 10-12 milyon dolara çıkacağını bildirdi. Çerkezköy´de ilk fazı inşa edilen, 7-8 yıl içinde tamamlandığında ise toplam 7 bin konutluk olacak Narinpark´ın 1, 2 ve 3´üncü fazlarında, toplam 1700-1800 konutun satışından elde edilecek gelirin de Martı GYO´ya aktarılacağını ifade eden Emre Narin, şirketin yüzde 50´ye varan iskontoyla halka arz edildiğini belirtti.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Borsadan 5 bin yatak çıkartacak

Borsaya adım atan Martı GYO hedefi yükseklere taşıdı. Firma 300 milyon dolarlık net aktif büyüklük ve 2020'ye kadar 5 bin yatak kapasitesi hedefliyor

Halka arz kervanına Martı GYO da katıldı. Turizm odaklı gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) Martı GYO'nun, yüzde 49'u, bugün başlayacak ve iki gün sürecek 1.42-1.60 lira aralığındaki talep toplamanın ardından halka arz edilecek. Martı GYO'nun hedefi 300 milyon dolar net aktif ve 5 bin yatak kapasitesi olarak belirlendi. Konuya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, 1967 yılında adım attıkları turizm sektöründe Türkiye'nin ilk resort tatil köyünü kurduklarını ve 1989 yılında Martı Otel İşletmelerini halka açtıklarını kaydetti. Net aktif değeri 156 milyon lira, ödenmiş sermayesi 56 milyon lira olan Martı GYO'nun, faaliyet gösterdiği sektörlerin sürdürülebilir büyümesi adına örnek olacağına inancını dile getiren Narin, şirketin karma diye adlandırılan portföyü sayesinde hem düzenli kira getirisi, hem de turizm ve gayrimenkulde gerçekleştirecekleri proje ve yatırım planları ile gelecekten umutlu olduklarını vurguladı.

55 MİLYON $ HEDEFLENİYOR
Narin, halka arzdan 50-55 milyon dolar seviyesinde gelir beklediklerini belirtti. İki senelik yatırım programı kapsamında Martı Sarıgerme ve Martı Giova tesislerinin inşa edilerek 2012 yılında hizmete girmesini, Martı Myra'da renovasyona gitmeyi, Narinpark'ın 2. fazının inşaatının da 2011 sonunda başlamasını planladıklarını anlatan Narin, halka arzda elde edilecek gelirin ardından 27 milyon dolarlık borcun kapatılacağını ve şirketin net nakit pozisyona geçeceğini söyledi. Martı GYO, portföyünde bulunan turizm tesisleri Antalya Kemer'deki Martı Myra ve Marmaris'teki Martı Marina'nın yanı sıra, Çerkezköy'de 2008'de yapımına başladığı Narin Park yaşam alanı ve konut projesiyle öne çıkıyor. Bu tesislerin portföy değerleri ise Martı Myra için 96.9 milyon lira, Martı Marina için 25.8 milyon lira, Narin Park için 37.38 milyon lira, Martı Sarıgerme için 14.45 milyon lira, Martı Giova için 9.1 milyon lira olarak sıralanıyor. Çoğunluk hissesi Martı Otel İşletmelerine ait olan Mart GYO'nun 1 Nisan 2009-31 Mart 2010 döneminde satış gelirleri 10 milyon lira olarak gerçekleşti.
Sabah


Geri Dön