06 / 07 / 2024

Martı GYO, Karacasu Afrodisias'ta butik otel yaptırıyor!

Martı GYO, Karacasu Afrodisias'ta butik otel yaptırıyor!

Turizm alanındaki yatırımlarında dozu artıran Martı GYO, butik yatırımlara ağırlık vereceği mesajını Karacasu Afrodisias'a yaptığı yatırımla net bir şekilde ortaya koydu. Şirket, daha öne de Orhaniye'de bir butik otelin yatırımına başlamıştı



Turizm alanındaki yatırımlarında dozu artıran Martı GYO, butik yatırımlara ağırlık vereceği mesajını Karacasu Afrodisias'a yaptığı yatırımla net bir şekilde ortaya koydu. Şirket, daha öne de Orhaniye'de bir butik otelin yatırımına başlamıştı.

Türkiyenin turizm odaklı ilk GYOsu olarak nitelendirilen Martı GYO, portföyünde yer alan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Aydın Karacasu Afrodisias bölgesinin ilk oteli olan ve 3.5 milyon dolarlık yatırım bütçesine sahip olan Martı Afrodisiasın temeli dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından atıldı.
2011'i yeni yatırımlara doaklanma ve büyüme yılı olarak ilan ettiklerini belirten Martı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, bu yatırım sürecinin halkalarından biri olarak Martı Afrodisias'ı gösterdi. Bu yatırımla bölgede üst gelir grubu turisti hedeflediklerini belirten Narin, Afrodisias'ı sadece Anadolunun değil tüm dünyanın zenginliği olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elimizdeki resmi verilere göre 2010 yılında 250 bin kişinin yöreyi, 145  bin kişinin ise müzeyi ziyaret ettiğini biliyoruz. Acenteler bu yıl sayının daha da artacağını ifade ediyor. Böyle bir coğrafyada,  yabancı turistin ilgisini çekebilecek bir otelin bulunmaması turizm açısından büyük eksiklikti. Otelimizi büyük bir hızla tamamlayarak Mart 2012'de hizmete sokacağız diye konuştu.
Martı Afrodisias'ın 3 bin 622 bin metrekare alan üzerinde 42 oda olarak planladıklarını açıklayan Oya Narin, otel içinde halı, kuyumculuk, kilim gibi yöresel el sanatları ürünlerinin satılacağı küçük bir çarşı ve gurme lokantanın da yer alacağını kaydetti. Tesisi, nar ve zeytin bahçeleri arasında ekolojik turizm tutkunları açısından özel bir destinasyon olarak planlandıklarını belirten Narin, yatırımın, tamamen sit alanı dışında yer aldığını vurguladı.

MARMARİS PLANLARI
Martı GYO'nun Afrodisias'taki butik yatırımının dışında da yatırımları ve yatırım planları var. Şirket, Şirincede Güllü Konakları ile hizmet veriyor. Marmaris Orhaniyede Martı Marina içinde yer alan ve temmuz ayında hizmete girecek olan 28 odalı Hemitea Oteli'yle butik hizmet vermeyi planlayan firma geçtiğimiz aylarda da yine turizm alanında önemli adımlar attı.
Şubat 2011'de Marmaris Maliye Kampı arazisine en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandıktan sonra bölgeye yatırım çalışmalarına başlayan firma, Marmaris Sarıgerme bölgesinde de 79 bin metrekarelik arazinin daimi ve bağımsız üst hakkını 2051 yılına kadar devralmıştı. Şirket, buradaki tesisin tamamlanma tarihini ise 2013 olarak bildirmişti.

BAKANIN KARA SEVDASI
Temel atma töreninde konuşan  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiyeye geçen yıl 30 milyona yakın turist geldiğini kaydederek, bu sayıyı daha da artırmak için Türkiyenin farklı alanlardaki güzelliklerini de turizm olgusunun içine çekmeye çalıştıklarını ifade etti. Bakan Günay, Yarım asra yakın geçmişiyle bu alanda Martı Grubu öncülük yapıyor. İnsan bu toprağın dokusunu, insanını, zenginliğini bir kez sevmeye başladığı zaman, bu sevgi bir kara sevdaya dönüşüyor diye konuştu.


Geri Dön