27 / 04 / 2024

Martı Otel, 9.7 milyon TL net kar elde etti!

Martı Otel, 9.7 milyon TL net kar elde etti!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş, Avrupa pazarında gösterdiği yüksek performans sayesinde büyümeye devam etti



Global krizin etkisindeki turizm sektörü zor bir sezonu geride bırakırken Martı Otel İşletmeleri A.Ş, 40 yıllık tecrübesi ve Avrupa pazarında gösterdiği yüksek performans sayesinde büyümeye devam etti.  

Martı  Otel İşletmeleri A.Ş, mali yılının ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüyerek, 9.7 Milyon TL net kar elde etti.

Müşteri memnuniyeti ve sadakatine verdiği önem ile Türkiye'de tatil anlayışının gelişmesinde öncülük eden ve Türkiye'nin halka açık ilk turizm şirketi olan Martı Otel İşletmeleri A.Ş, 30 Haziran-30 Eylül 2009 tarihini kapsayan mali yılının ikinci çeyreğinde de yükselişini sürdürdü. Şirketin, net satışları 2009 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik artış göstererek 35.7 Milyon TL'den 38.2 Milyon TL'ye; faaliyet karı da yüzde 11.5 artarak 7.9 Milyon TL'den 8.9 Milyon TL'ye çıktı. 

Martı Otel İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Emre Narin, "Turizm sektörü global krizin etkisiyle zor bir sezonu geride bıraktı. Özellikle Rusya pazarında yaşanan sıkıntıların sektörü olumsuz yansımaları oldu. Ancak Martı markasının 40 yıllık tecrübesinden aldığımız güçle zorlukların üstesinden gelmeyi başardık ve 2011 mali yılı sonunda ise temettü ödeme hedefimiz gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha attık. Avrupa pazarında gösterdiğimiz yüksek performans sayesinde 2009'un ilk altı aylık döneminde büyüme ivmesini sürdürdük. Orta vadede yatak kapasitemizi kiralama ve işletme anlaşmalarıyla artırarak büyümemizi sürdüreceğiz. En geç 2012'de işletmeye açmayı planladığımız Sarıgerme tesisimiz ile bu süreci hızlandıracağız " diye konuştu.


Geri Dön