02 / 05 / 2024

Maryapı, Güneşli'de 2 projeyle yükselecek!

Maryapı, Güneşli'de 2 projeyle yükselecek!

Bölgede iki proje geliştiren Maryapı, Güneşli Konutları’nda 45 milyon dolarlık hasılatı yakalarken 550 konutluk G Plus projesine de 170 milyon dolar yatırım yapacak



İstanbul’un ulaşım aksı üzerinde yer alan Güneşli’nin üzerine güneş doğdu. Bölgede iki proje geliştiren Maryapı, Güneşli Konutları’nda 45 milyon dolarlık hasılatı yakalarken 550 konutluk G Plus projesine de 170 milyon dolar yatırım yapacak

Bölgeden sanayinin çekilmesi ve İBB’inin 1. derece merkez ve prestij hizmet alanı olarak ilan etmesi üzerine birden bire yıldızı parlayan Güneşli, ulaşım aksı üzerinde bulunması ve Halkalı'ya komşu olması da eklendiğinde marka konutların yeni adresi oldu.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Güneşli bölgesini 1. derece merkez ve prestij hizmet alanı olarak ilan etmesi, bölgenin kaderini tamamıyla değiştirdi. Eskiden Güneşli denince insanların aklına sanayi geldiğini belirten Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, bu kararın kendilerine çok iyi geldiğini ve aynı lokasyonda gerçekleştirdikleri iki projede verimli sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

Trafik sorunu tercihleri değiştiriyor
Büyük Şehir Belediyesi’nin son düzenlemesiyle birlikte büyük bir hızla sanayinin çekilmesinin bölgede nitelikli konut projeleri geliştirmek için elverişli parseller ortaya çıkardığına değinen Özkök, “İstanbul’da artık içinden çıkılmaz hale gelen trafik sorunu insanları, iş yerine yakın oturmaya mecbur bıraktı. İnsanlar trafikle boğuşmak yerine evlerini işlerine yakın konumlandırıyorlar. Güneşli ve İkitelli bölgesi havayolu, TV kanalları ve yazılı basının yoğun olarak bulunduğu bir yer. Bu nedenlerle Güneşli, beyaz yakalı kesimden yoğun bir talep görüyor. Maryapı olarak bizde iki proje ile bu talebe cevap vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

İki projeyle Güneşli'ye doğuyor
Güneşli’de 2010 yılı içinde inşaatına başladıkları 305 konutluk Güneşli Konutlar projesinde 45 milyon dolarlık bir ciroya ulaştıklarının altını çizen Özkök, “Artan talebe karşılık verebilmek adına Maryapı olarak, yine Güneşli’nin Basın Ekspre yolu ile kesiştiği noktada 2 kuleden oluşan bir projenin temelini Aralık 2010’da attık. İçinde 550 konut ve 80 ofisin bulunduğu G Plus projesinde bütün bunlara ek olarak, shop mix için şu anda ön talep topladığımız keyif ve alışverişi birleştiren bir çarşısı bulunuyor” dedi.
Yakın bir gelecekte satışlara başlanacak olan G Plus projesinin yatırım bedelini de 170 milyon dolar olarak açıklayan Özkök, “2011 yılı krizden en çabuk çıkmayı başaran inşaat sektörü için gayet parlak geçecek. Uzun süredir hayata geçirilmeyi bekleyen markalı konut projeleri 2011 yılına damgasını vuracak” diyerek sözlerini bitirdi.

Marka konutlara yeni adres
Güneşli, konumu, Atatürk Havalimanı’na şehir merkezine yakınlığı ile yeni Maslak olarak gösteriliyor. Son derece bilinçli olan tüketiciler Güneşli’nin hızla dönüştüğünü takip ediyor. Bölgede ve yakın lokasyonlarda yükselen markalı konutlar Güneşli’nin değerini katlayan bir başka unsur. Bölgede 2. el gayrimenkul yerine daha nitelikli, sosyal donatıları olan, deprem yönetmeliğine uygun ve modern yapılar arayan tüketicilerin tercihi markalı konutlar oluyor.


Geri Dön