07 / 05 / 2024

MASAK'tan 4 kripto para şirketine ceza!

MASAK'tan 4 kripto para şirketine ceza!

Yapılan denetimler neticesinde çeşitli yükümlülük ihlalleri sebebiyle Icrypex Bilişim AŞ, Paribu Teknoloji AŞ, Bitci Teknoloji AŞ ve BTC Türk hakkında idari para cezası verildi. İşte detaylar...



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık hizmet sağlayıcıları ile ilgili olarak idari para cezası verdi. Yaşanan gelişmelere göre, Paribu Teknoloji AŞ, Icrypex Bilişim AŞ, Bitci Teknoloji AŞ ve Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ (BTC Türk) hakkında toplam olarak 18 milyon 800 bin TL idari para cezası verildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlık hizmet sağlayıcıları 1 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında yükümlü şeklinde tanımlanmıştı.

MASAK tan 4 kripto para şirketine ceza!

Yaşanan gelişmelere göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK),  internet sitesinden son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto hizmet sağlayıcılara ilişkin rehber yayımlamıştı. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından söz konusu hükümler dahilinde bazı denetimler yapıldı. Yaşanan gelişmelere göre, Paribu Teknoloji AŞ, Icrypex Bilişim AŞ, Bitci Teknoloji AŞ ve Eliptik Yazılım ve Ticaret AŞ (BTC Türk) hakkında toplam olarak 18 milyon 800 bin TL idari para cezası verildi.

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön