28 / 04 / 2024

Ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban kripto para mağduru oldu!

Ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban kripto para mağduru oldu!

SPK tarafından çok kez ceza alan borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban, kripto para borsası Sitemcoin'e parasını kaptırdığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.



Kripto para borsalarında yapıldığı Sistemkoin'de ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban da mağdur oldu. Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; Sosyal medyadaki hesaplarından yaptığı spekülatif yorumlarla Borsa İstanbul'daki hisselerle ilgili yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından defalarca ceza alan Mehmet Mustafa Gürban, Sistemkoin'in kurbanı oldu. Parasını kripto para borsasına kaptıran Gürban suç duyurusunda bulundu.

Ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban kripto para mağduru oldu!

DÜRÜMCÜDE PAZARLIK 

Sosyal medyada 'Umut Sarı' adlı hesapla borsada hisse senetleriyle ilgili spekülatif yorum yapan Gürban, 2018'de kısa adı 'TWS' uzun adı 'Energy 27' bir token (Blockchain ekosisteminde dijital olarak transfer edilebilen varlık) çıkardı.

Bunu piyasaya sürmek için bir platforma ihtiyaç ihtiyaç duydu. O esnada Sistemkoin'cileri buldu. Sistemkoin yetkililerine ulaşan Gürban, şirketin sahipleri ve çalışanlarını Gaziantep'e davet ederek, misafir etti.

Otel masraflarından yeme-içmelerine kadar her şeyi kendi üstlendi. Kendisinin çıkardığı tokenleri 5.000 kişinin alıp-satacağını, 10 milyon dolar değerinde bir işlem trafiğinin döneceğini anlattı. Anlaşma sonrasunda 2019'da token'leri 'Sistemkoincom' platformuna soktu. Gürban'ın yönlendirmesiyle 5.000'e yakın yatırımcı bu 'TWS' adlı tokenleri aldı.

 Ünlü borsa spekülatörü Mehmet Mustafa Gürban kripto para mağduru oldu!

HAYALİ COIN SATIŞI 

Nisan'da yaklaşık 1 milyon dolar değerinde yapılan satış bedelini sisteme aktarmadı. Gürban, Sistemkoin'cilerin TWS'leri gerçekte varmış gibi göstererek yani site üzerinde listeleyerek kullanıcılara sattığını saptadı.  Sistemkoin'deki 51 kişinin isim listesini vererek suç duyurusunda bulundu.

SPK DEFALARCA CEZA KESTİ…

Mehmet Mustafa Gürban borsa yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim. Sosyal medyada hem Twitter hem de Telegram hesapları üzerinden borsa hisselerinde yatırımcıları aldatıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle defalarca işlem ve para cezaları aldı. Gürban, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yakın takibinde yer alıyor. 

Kripto para piyasasında batıklar nasıl önlenebilir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön