29 / 04 / 2024

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

OpenAI CEO'su (ChatGPT'nin yaratıcısı) Sam Altman, WorldCoin adlı bir kripto para birimini tanıtıyor. Yüksek profilli risk sermayesi yatırımcılarından 100 milyon dolar topladıkları ve cep telefonunuza indirebileceğiniz bir World App kripto cüzdanı çıkardıkları bildirildi. 



Peki bu yeni kripto , şu anda dünyanın en popüler dijital para birimi olan Bitcoin (Crypto: BTC) ne anlama gelecek ? Ne de olsa, on yıldan uzun bir süre sonra, bitcoin, fiat para birimini değiştirmek veya her yerde bulunan bir çevrimiçi ödeme biçimi haline gelmek gibi ilk hedeflerini hiçbir zaman tam olarak gerçekleştiremedi. Yeni Bir Rakibin Yükselişi, Yatırımcıların Bitcoin Değerlemesini Yeniden Düşünmesine Neden Olabilir mi?

WorldCoin nedir?

Worldcoin, bir ERC-20 belirteci Ethereum (Kripto: ETH) blok zinciridir. Pratik açıdan bu, WorldCoin'in yatırımcıların zaten aşina olduğu kripto para birimleri gibi görüneceği (ve ticaret yapacağı) anlamına gelir. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimlerinden bazıları, Shiba Inu (kripto: SHIB) ve Uniswap (Kripto: UNI) dahil olmak üzere ERC-20 belirteçleridir . Yani bu bağlamda, Worldcoin yeni bir çığır açmıyor.

WorldCoin'i diğerlerinden ayıran şey, hem bir kripto para birimi hem de küresel bir kimlik sistemi olmayı arzulamasıdır. "Küresel ekonomi herkese aittir" sloganıyla Sam Altman, WorldCoin jetonlarını Dünya gezegenindeki her bir insana dağıtmayı planlıyor.

Ve burası işlerin biraz, yani, korkutucu hale geldiği yer. Ücretsiz WorldCoin kripto jetonunuzu almak ve bir WorldCoin Kimliğine kaydolmak için, Sam Altman'a göz taramanızı yapmanız gerekecek. Bu doğru - Worldcoin, Orb olarak bilinen tescilli bir iris tarama cihazı yarattı. İrislerinizi küre ile taradıktan sonra, gitmeye hazırsınız. Altman'a göre, bu adım sizin gerçek bir insan olduğunuzu doğrulamak için gerekli ve mahremiyetinizi ihlal etmeyi amaçlamıyor. Sana adını bile sormayacak.

ChatGPT nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

Ancak, YouTube'daki bazı kişilerin Worldcoin ile nasıl bir tarla günü geçirmek üzere olduklarını görmek kolaydır. Bu kripto para biriminin lansmanı, distopik bir bilim kurgu filminin konusu gibi geliyor: Dünyanın en güçlü AI sisteminin yaratıcısı, dünyadaki tüm insanlar için bir dijital kimlik izleme sistemi yarattı ve şimdi bu dijital kimliği kriptoya yatırım yapmak için kullanıyor. gereklidir. Zaten bir Ethereum geliştiricisi, Worldcoin'i "gerçekçi olmayan ve korkutucu" olarak nitelendirdi.

worldcoin vs bitcoin

Bununla birlikte, WorldCoin'in bitcoin'e göre en az iki avantajı vardır. Biri, elbette, daha iyi teknoloji. Bitcoin, madencilik ve enerjiye aç bilgisayar odaklı madencilik sistemleri gerektiren 2009'dan kalma çalışma kanıtı blok zinciri teknolojisini hâlâ kullanıyor. Öte yandan Worldcoin, Ethereum'un en son Proof-of-Stake teknolojisinin yanı sıra Ethereum için çeşitli Layer 2 ölçeklendirme çözümlerinden gelen teknolojiyi kullanır. WorldCoin'e göre, "gazsız" işlemler - yani ücretsiz - norm haline gelecek. Layman'ın tabiriyle, WorldCoin'inizde hareket ettiğinizde hiçbir işlem ücreti alınmayacaktır.

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak


Geri Dön