23 / 12 / 2024

Masar İnşaat İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!


Masar İnşaat İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi, Ahmad Ghassan Altınawı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi'nde kuruldu.



Masar İnşaat İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi, Ahmad Ghassan Altınawı Yönetim Kurulu Başkanlığı, Omar Alzazou Yönetim Kurulu Üyeliğinde 100 bin TL sermaye ile 20 Mayıs'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi'nde kuruldu. 


Masar İnşaat İç ve Dış Ticaret Sanayi Anonim Şirketi iş konusu; a-) Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak. Bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi ve özel sektöre ait inşaat taahhüt ve montaj işleri yapmak ve müstakil konut, iş hanları, fabrikalar, yollar, baraj ve göletler, park ve bahçe düzenlemeleri ve turistik tesisler, tatil köyleri inşa etmek. Türkiye sınırları içinde veya yabancı ülkelerde, resmi ve özel kurum ve kuruluşları tarafından kapalı zarf, açık arttırma, eksiltme, teklif alma ve pazarlık usulü ile ihaleye çıkarılacak yapıların, her türlü inşaat işlerini anahtar teslimi taahhüt etmek. b-) İnşaat malzemeleri, yapı dekorasyon ürünleri, seramik, fayans, Peyzaj ürünleri, bahçe ürünleri, ısı yalıtım ürünleri, ısıtma ve soğutma cihazları ve tesisat malzemelerinin alımı, satımı, ithalat, ihracat ve pazarlamasını yapmak. c-) Şirket amacına yönelik olmak kaydı ile şirket lehine her tür gerekli makine ve tesisler, menkul, arsa,   gayrimenkul, emtia ve nakil vasıtaları almak. Taşınmazları, üzerindeki takyit ve takyidaları ile birlikte satmak, satın almak ve kiralamak. Tapu ve tescil işlemlerini yapmak. Şirket kullanımı için gayrimenkul üzerinde inşaatlar yapmak, yapacağı her türlü tesislerin inşaatını taşeronlara ve müteahhitlere yaptırmak, Şirket adına veya üçüncü şahıslar, kurumlar ve şirketler lehine veya aleyhine, ipotek ve rehin almak veya vermek. Tapu, ruhsat ve belgeler almak. d-) Şirketin amacına ulaşabilmesi için yurtiçi ve yurtdışı krediler temin etmek, her türlü banka, finans kurumu ve aracı kuruluşlardan nakit veya mal olarak kaynak tedarik etmek, finansal kiralama yoluna gitmek. Üçüncü şahıslara, kefil olmak, ipotek almak veya vermek. e-) Konusu ile ilgili olarak yerli ve yabancı kişi ve kuruluşlarla ortaklık kurmak, kurulan ortaklıklara iştirak etmek ve onların hisselerini ve tahvillerini ve diğer menkul kıymetlerini aracılık yapmamak kaydıyla almak, satmak ve rehin göstermek. Ayrıca lisans, ihtira beratı, marka, know-how gibi ayni hakları da almak. Gerektiğinde devretmek, kiralamak, kiraya vermek. f-) Şirket bu konular haricinde, şirket için gerekli gördüğü konularda faaliyet göstermek istediği takdirde ortaklar kurulu kararı ile ana sözleşme de değişiklik yaparak, Ticaret Sicil Memurluğunca tescil ettirilmek sureti ile faaliyette bulunabilecektir.  


Geri Dön