16 / 05 / 2024

Maslak 1453'te Hıdırellez kutlandı!

Maslak 1453'te Hıdırellez kutlandı!

Baharın gelişi ve doğanın canlanması adına insanlar tarafından kutlanan Hıdırellez, dün gece tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da bir çok yerde kutlandı. 



Ağaoğlu Maslak 1453’te de site sakinleri etkinlik alanında dilek ağacı kurdu. Hıdırellez ateşine ünlü İş Adamı Ali Ağaoğlu da eşlik ederken, katılanlar arasında pop müziğinin sevilen eşi Serdar Ortaç eşi Chloe Loughnan, Saffet Sancaklı ve kızı Duygu, Ozan Şer, Hakan Özgül ve sevgilisi Kirst Gordon ve Rose Kar gibi isimlerde vardı.

 Misafirleriyle ile bizzat ilgilenen Ali Ağaoğlu şenliklerin başlamasına kadar PM Restaurant'ta misafir etti.  Ağaoğlu, daha sona projeyi bizzat kendi gezdirerek Maslak 1453’ü anlattı.
 
Hıdırellez, bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini almıştır. Bu yüzden 6 Mayıs Günü kış mevsiminin bitip sıcak yaz günlerinin başladığı anlamına gelir.


Geri Dön