06 / 05 / 2024

Maslak'taki Spine Tower'in temeli atıldı!

Maslak'taki Spine Tower'in temeli atıldı!

40 yıldır enerji ve maden alanında faaliyet gösteren Soma Grubu 'nun gayrimenkul proje geliştirme şirketi Tilaga A.şž, Maslak 'ta yükselen prestij   proje Spine Tower 'ın temelini attı



40 yıldır enerji ve maden alanında faaliyet gösteren Soma Grubu 'nun gayrimenkul proje geliştirme şirketi Tilaga A.şž, Maslak 'ta yükselen prestij   proje Spine Tower 'ın temelini attı. Dizaynı ve teknolojisiyle Türkiye'nin farklı binaları arasında yer alacağı ifade edilen projenin tamamlanma tarihi ise 2013.

Soma Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO 'su Can Gürkan, İstanbul'un çekim merkezi olarak nitelendirdiği Maslak'ta planlanan proje hakkında şöyle konuştu: 'Spine Tower, dizaynı ve teknolojisiyle Türkiye 'nin   farklı binaları arasında yer alacak. Proje pek çok noktadan ayrıcalıklı. Mesela, İstanbul 'un merkezine, çevre   yoluna, popüler alışveriş merkezlerine,   metroya ve Maslak 'ın iş dünyasına   son derece yakın. 360 derecelik panoramik bakış açısıyla Marmara 'dan Karadeniz 'e, Levent 'ten Pera 'ya uzanan eşsiz görüş açısı yer alıyor. ”

191 metre olacak
Spine Tower 'ın dokuzu yer altında, 47 'si yer üstünde olmak üzere toplam 56 kattan oluşacağını ifade eden Gürkan, denizden yüksekliği 300 metre, yerden yüksekliği 191 metreye ulaşacak olan projenin 9 bin metrekarelik taban üzerinde 140 bin metrekarelik kapalı, 12 dönümlük yeşil alan olarak projelendirildiğini kaydetti. Tasarımı 2Design tarafından gerçekleştirilen projenin Türkiye 'de ilk kez kullanılan 80 sınıf betonla yükseleceğini kaydeden Gürkan, projedeki bir diğer ayrıcalığı ise, 'Rüzgar test değerleri mucidi Prof. Ruscheweyh, Spine Tower 'a özel rüzgar optimizasyonu sağladı' sözleriyle anlattı.

BİR BAKIşžTA SPINE TOWER
Arsa büyüklüğü  9.000 metrekare
İnşaat alanı  140.000 metrekare
Yüksekliği  191 metre
Daire sayısı  80 adet
Daire büyüklükleri  133-1.200 m2 arasında değişiyor
Daire çeşidi  2+1-8+1 arasında değişiyor


Geri Dön