04 / 05 / 2024

Mavişehir Modern, 2011'in sonunda tamamlanacak

Mavişehir Modern, 2011'in sonunda tamamlanacak

İzmirli Abdülkadir Gültekin, 21 bin metrekarelik alanda hayata geçirdiği 316 konutluk projeyi 2011 sonunda tamamlayacak



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın düzenlediği Mavişehir 5. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İhalesi'ni kazanan İzmirli Abdülkadir Gültekin'e ait Gergül İnşaat, Mavişehir'e yeni bir proje kazandıracak. Mavişehir Modern adını taşıyan ve 20 bin 955 metrekare alanda toplam 316 konut içeren projede satışlar önümüzdeki günlerde başlayacak. Sosyal konuttan öte butik site özelliği taşıyacak projenin, 2011 yılının sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Gergül İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Gültekin, hedeflerinin çevreden ayrışan bir projeyi hayata geçirmek olduğunu söyledi. Yıllardır tüm inşaat projelerini Karşıyaka'da yaptıklarını, bu nedenle bölgede çok iyi bilindiklerini ifade eden Gültekin, "Satışlara önümüzdeki günlerde başlayacağız. Ancak satışa başlamadan yoğun bir talep ile karşılaştık. Çünkü daha önce yaptığımız işler, bize referans oluyor. Bu bizim açımızdan çok sevindirici" dedi.

DİĞERLERİNDEN FARKLI
Mavişehir Modern'in sıradan toplu konut projelerinden farklı olacağını, standartların çok üstünde yapım ve teslim anlayışını ev sahibi olmak isteyenlere sunacaklarını belirten Gültekin, "Bu tür projelerde dış tasarıma çok önem verilmez, iç tasarım da standart olur. Biz daha modern tasarımlarla insanlara evden fazlasını, bir yaşam biçimini sunmak istiyoruz. Bu nedenle projeyi sosyal konut yapısından çıkarıp, kişiye özel, butik havasında gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bize göre insanlara hem site yaşamı hem de konfor aynı anda sunulabilmeli" diye konuştu.

SATIŞLAR BAŞLAYACAK
Hazırladıkları projeyi yerel yönetime verdiklerini, kısa süre içinde ruhsatı alacaklarını kaydeden Gültekin, ardından satış hazırlıklarına başlayacaklarını açıkladı. Projeyi 2011'in sonunda bitireceklerini ve sahiplerine teslim edeceklerini vurgulayan Gültekin, şöyle konuştu: "Biz Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na 87 milyon 100 lira satış toplam geliri vermiştik. Günün koşullarına, imalatın maliyetine göre bu rakam değişiklik gösterebilecek."
Mavişehir Modern projesinin mimarı olan Dayı Mimarlık İnşaat'ın ortakları yüksek mimar Aykut Dayı ile mimar Dilek Dayı, projenin toplam 7 bloktan oluşacağı bilgisini verdi. Aykut Dayı, "Girişte teknolojiye dayalı bir güvenlik olacak. Süs havuzları, orta peyzajda çocuk havuzu, yetişkinler için yüzme havuzu, kondüsyon parkı hep yeşilin içinde yer alacak" açıklamasında bulundu. Dilek Dayı ise binaları, kuzeydeki imbat rüzgarını da alacak şekilde geniş açılarda tuttuklarını vurguladı.

Depreme dayanıklı
Zemin etüdleriyle ilgili çalışmaları Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne yaptırdıklarını ifade eden mimar Dilek Dayı, zemin iyileştirmesini bu rapor doğrultusunda heyeta geçireceklerini, proje kapsamındaki blokları da yüksek yapı olarak düşünmediklerini dile getirdi.
Mavişehir Modern Proje Satış Müdürü Özlem Kaya ise, projeyle ilgilenenlerin Mavişehir'deki satış ofisinde örnek daireleri en geniş detayına kadar görme imkanına sahip olduğunu ifade etti.
YeniAsır-Sinan Doğan


Geri Dön