18 / 05 / 2024

Maya Anatolium Ankara ve Nata AVM'nin temeli atıldı

Maya Anatolium Ankara ve Nata AVM'nin temeli atıldı

Maya Holding ve Nata Grubu'nun Ankara'da gerçekleştirecekleri iki büyük gayrimenkul yatırımının temeli  Çankaya  Mamak'ta atıldı



Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Maya Anatolium  Ankara  ve Nata Alışveriş Merkezi'nin toplam yatırım tutarının 300 milyon dolar olacağı ve iki yatırımın sinerji yaratacağı belirtilirken, bu yatırımlarla toplam 450 bin metrekare inşaat alanı ve 160 bin metrekare kiralanabilir alanla bölgede dev bir `alışveriş vadisi' yaratılacağının altı çizildi.
Öte yandan, yatırımın Ankara'ya 5 bin kişilik ilave istihdam sağlayacağı da ifade edilirken, konumu nedeniyle `alışveriş vadisi'nin her yıl çevre illerden de beslenerek 10 milyonu aşkın ziyaretçi çekeceği ifade edildi.
Projeler, Ankara'da uzun dönemdir gelmesi beklenen IKEA Mobilya ve Ev Aksesuarı Mağazası, Leroy Merlin Yapı Market ve Dekorasyon Mağazası, Tesco Kipa Hipermarket ve Elektronik Mağazası'ndan oluşan güçlü ana kiracılara ev sahipliği yapacak. Bunların yanı sıra 200'e yakın uluslararası ve ulusal markaların mağazaları ile müşterilerine çok geniş bir alışveriş yelpazesi sunacak.

310 bin metrekarelik kompleks
Gayrimenkul geliştirme yatırımlarının yanı sıra sanayi, enerji ve havacılıksektörlerindeki yatırımlarıyla da tanınan Nata Grubu,  `alışveriş vadisi'ndeki AVM'lerden 182 mağazalı olanına hayat veriyor. Ayrıca devasa eğlence, kültür ve sosyal aktivite alanlarından oluşan alışveriş merkezinde çok katlı ofis ve rezidans kısımlarından oluşan karma kullanımlı bir kompleks yatırımı da yapılacak. Toplam 310 bin metrekarelik kompleks, 130 bin metrekarelik inşaat alanı ve 60 bin metrekarelik kiralanabilir alandan oluşacak. Merkezin 2011 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bursa'daki yatırımın devamı
Gayrimenkul ve perakende sektörlerindeki yatırımlarıyla bilinen Maya Holding ise Nata Grup'un hemen yanındaki arsada Bursa'da gerçekleştirdiği Anatolium AVM zincirinin ikinci halkasını yaratıyor. Nata gibi 2011 yılında kapılarını açmaya hazırlanan AVM, özellikleriyle içinde yer alan markalarıyla son derece iddialı. AVM, dünyanın en iddialı mimari tasarım firmalarından CPU Retail Architects tarafından planlanıyor.
Milliyet


Geri Dön